Το "Space Oddity" στο διάστημα τραγούδησε ο κυβερνήτης του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού !

Είναι το πρώτο βίντεο κλιπ που γυρίστηκε στο διάστημα και ο δημιουργός του δεν θα μπορούσε να ήταν άλλος από τον κατεξοχήν celebrity αστροναύτη και κυβερνήτη του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού, Κρις Χάντφιλντ.

Ύστερα από πέντε μήνες παραμονής σε τροχιά γύρω από τη Γη, ο καναδός αστροναύτης επιστρέφει στη Γη. Πριν όμως επιβιβαστεί στο διαστημόπλοιο Σογιούζ για το ταξίδι της επιστροφής, σκέφτηκε να πει το τελευταίο αντίο τραγουδώντας σε συνθήκες έλλειψης βαρύτητας το Space Oddity του Ντέιβιντ Μπάουι.

Ο Χάντφιλντ είχε και την κιθάρα του μαζί, στο Διαστημικό Σταθμό, εκτός από την φωτογραφική του μηχανή που τον έκανε γνωστό σε όλο τον κόσμο. Οι φωτογραφίες από κάθε γωνιά του κόσμου που τράβηξε από τον Σταθμό, γνώρισαν μεγάλη απήχηση με αποτέλεσμα να αποκτήσει περισσότερους από 770.000 ακόλουθους στο Twitter.

Με τον ίδιο τρόπο, μέσω Twitter, ο κάπτεν Χάντφιλντ προλόγισε το βίντεο κλιπ λέγοντας, «με σεβασμό στην ιδιοφυία του Ντέιβιντ Μπάουι, ορίστε το Space Oddity ηχογραφημένο στο Σταθμό».

Το νέο έφθασε αμέσως στη Γη και ο κορυφαίος βρετανός καλλιτέχνης απάντησε στον Χάντφιλτ μέσω Twitter, «Hello spaceboy»!

Στο βίντεο κλιπ, το ρόλο της δισκογραφικής εταιρείας έπαιξε η…Καναδική Υπηρεσία Διαστήματος, κάνοντας την παραγωγή και όλα τα σχετικά. Βεβαίως ο καναδός αστροναύτης δεν επιλέχτηκε να επανδρώσει το σταθμό χάρη στην καλλιτεχνική του φλέβα.

Ανέλαβε και ριψοκίνδυνες αποστολές όπως πριν μερικές μέρες που παρουσιάστηκε διαρροή στο Σταθμό και βγήκε έξω για να την επιδιορθώσει.

Σχόλια στο facebook

Σχόλια

Υποβολή σχολίου