3.000 οικογενειακοί γιατροί για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ

Το διορισμό μόνιμων γιατρών στα ΚΕΠΑ και 3.000 θέσεις για οικογενειακούς γιατρούς σε όλη την Ελλάδα, προβλέπει το νομοσχέδιο για τον ΕΟΠΥΥ και την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, που πρόκειται να κατατεθεί τη Δευτέρα στη Βουλή.
Σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Υγείας, η νομοθετική ρύθμιση προβλέπει το διορισμό μόνιμων γιατρών στα ΚΕΠΑ, ώστε να ξεπεραστούν τα προβλήματα στη λειτουργία τους.
Με τη θέσπιση του Οικογενειακού Γιατρού, περίπου 3000 γιατροί θα αναλάβουν την ιατρική παρακολούθηση ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ, κυρίως στα αστικά κέντρα, καθώς στην περιφέρεια υπάρχουν οι αγροτικοί γιατροί.
 
«Ο οικογενειακός γιατρός, ο οποίος θα είναι εντεταλμένος από την ΠΦΥ, θα παρακολουθεί ανά γειτονιά τους πολίτες και θα αναλάβει να συντάξει και τους ηλεκτρονικούς ιατρικούς φακέλους τους», δήλωσε ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.
Όπως διευκρίνισε, πρόκειται για γιατρούς των πολυϊατρείων, που θα τους ανατίθενται περιοχές και πολίτες, αλλά οι ασφαλισμένοι θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν και οι ίδιοι τον οικογενειακό γιατρό που επιθυμούν.
 
Στο ίδιο νομοσχέδιο προβλέπεται ακόμα ο νέος φορέας πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, που θα ονομάζεται Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας (ΠΕΔΥ) και η μετατροπή του ΕΟΠΥΥ σε αγοραστή υπηρεσιών υγείας.
Ο βασικός κορμός του ΠΕΔΥ θα είναι τα πολυιατρεία του ΕΟΠΥΥ και τα Κέντρα Υγείας. 
Πηγή: http://www.onmed.gr

Σχόλια στο facebook

Σχόλια

Υποβολή σχολίου