28/07/2014 – Ανοιχτή Επιστολή του Προέδρου του ΠΑ.Σ.Ι.ΔΙ.Κ.

Αθήνα, 28/07/2014

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Προς όλες τις διαγνωστικές μονάδες παροχής Π.Φ.Υ.

Μετά την έκτακτη Γεν. Συνέλευση του ΠΑ.Σ.Ι.ΔΙ.Κ. την περασμένη Δευτέρα 21/07/2014 και την ομόφωνη απόφαση για καταγγελία των συμβάσεων με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ., με τον Οργανισμό ο οποίος συνειδητά ληστεύει τις μονάδες μας (Διαγνωστικά Κέντρα και Εργαστήρια), πρέπει όλοι οι έντιμοι και ευσυνείδητοι πάροχοι να αποστείλουν την εξουσιοδότηση στο Δ.Σ. του Πανελληνίου Συνδέσμου Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων και στην Επιτροπή που δημιουργήσαμε, για να ξεκινήσουν οι διαδικασίες της καταγγελίας των συμβάσεων από όλους μας, η οποία θα βάλει τέλος στην οικονομική καταστροφή που μας οδηγούν, αργά αλλά σταθερά, από την μία μεριά το κράτος ληστής και από την άλλη μεριά οι κλέφτες πάροχοι.

Είναι κατανοητό και αποδεκτό επειδή ζούμε και δραστηριοποιούμεθα σε πονηρούς καιρούς, να υπάρχει έντονος προβληματισμός, επιφύλαξη, δυσπιστία και καχυποψία μεταξύ των παρόχων, για την πραγματική και άδολη συμμετοχή όλων μας σ’ αυτήν την ριζοσπαστική κίνηση που αποφασίσαμε, πλην όμως κάποιος έπρεπε να πάρει αυτήν την πρωτοβουλία αφού δεν υπάρχει άλλος δρόμος για να σταματήσουμε τη χρεοκοπία μας, παρά μόνο η ένωση των δυνάμεων μας και η ταυτόχρονη καταγγελία απ’ όλους μας της σύμβασης με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

Επειδή οι περισσότεροι γνωρίζετε την ευθύτητα των λόγων μου και τη συνέπεια που έχουν με τις πράξεις μου, δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να εκμεταλλευτεί αυτήν την τελευταία μας προσπάθεια και θα προστατεύσουμε όλους τους παρόχους, είτε ανήκουν στον Σύνδεσμο μας είτε όχι, από τι κακόβουλες και πονηρές ενέργειες του οιονδήποτε και γι’ αυτόν τον λόγο τοποθετήθηκε ως επικεφαλής της Επιτροπής που θα συλλέξει τις εξουσιοδοτήσεις των Διαγνωστικών Κέντρων και Εργαστηρίων, ένας έμπειρος νομικός με γνώσεις, αρχές και αξίες, πλαισιωμένος από τρία πρόσωπα που εκφράζουν όλες τις τάσεις και τα συμφέροντα των παρόχων, οι οποίοι θα διασφαλίσουν με τον καλύτερο τρόπο όλη την διαδικασία.

Δεν μπορώ να μην σχολιάσω και εγώ, όπως και πολλοί άλλοι, την καθυστέρηση της Π.Ο.Σ.Ι.Π.Υ. αλλά και της Π.Ε.Δ. που είναι «η προστάτιδα δύναμη» της Ομοσπονδίας, όσον αφορά την συμπαράταξη τους στην απόφαση που πήραμε για την αντιμετώπιση του αυταρχικού, αυθαίρετου και ληστρικού μέτρου του claw back το οποίο μας αρπάζει πίσω το 45% των αποζημιώσεων μας το έτος 2013 και θα μας αρπάξει πίσω το 50% το τρέχον έτος και αν το αφήσουμε να ισχύσει και το 2015, όπως έχουν προγραμματίσει το Υπουργείο Υγείας και «οι φωστήρες» του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., θα μας αποτελειώσει ολοσχερώς, που ενώ θα έπρεπε να πρωτοστατούν και να παροτρύνουν τα μέλη τους να συμμετάσχουν μαζικά στην κίνηση μας, καθυστερούν σημαντικά να πάρουν τις αποφάσεις τους, δίνοντας την εντύπωση ότι καλύπτουν τους επίορκους και ασυνείδητους παρόχους οι οποίοι κλέβουν στην κυριολεξία τον κόπο μας, τον χρόνο μας και τα χρήματα που δαπανούμε για την διενέργεια των διαγνωστικών εξετάσεων που εκτελούμε στους ασφαλισμένους του Οργανισμού.

Καλούμε λοιπόν όλους τους έντιμους και ευσυνείδητους παρόχους, είτε μετέχουν σε κάποια ένωση είτε όχι, να απομονώσουν όλους τους πονηρούς συνδικαλιστές ή μη και να συμπαραταχθούν με τις υγιείς δυνάμεις των παρόχων, αποστέλλοντας την εξουσιοδότηση στον ΠΑ.Σ.Ι.ΔΙ.Κ., ούτως ώστε η Επιτροπή να διασφαλίσει τη μαζικότητα της καταγγελίας των συμβάσεων με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ., ο οποίος ληστεύει την ίδια μας την ζωή.

Μόνον οι κλέφτες δεν θα είναι μαζί μας, τους οποίους θα καταγγείλουμε και θα διασύρουμε.
Υπερασπιστείτε σθεναρά το αναφαίρετο δικαίωμα σας :
Όποια διαγνωστική εξέταση εκτελείται, να αποζημιώνεται.
Δρ Γεώργιος Βουγιούκας
Ιατρός Ακτινολόγος
Πρόεδρος ΠΑ.Σ.Ι.ΔΙ.Κ.

Σχόλια στο facebook

Σχόλια

Υποβολή σχολίου