17 χρόνος έμεινε παράλυτος από black out σε ιατρικό μηχάνημα

filoi-17xronouΏρες αγωνίας ζουν οι γονείς του 17χρονου Γρηγόρη Παπαγιάννη, ο οποίος έμεινε παράλυτος στην αριστερή του πλευρά, κατά τη διάρκεια χειρουργικής επέμβασης στο κεφάλι του.

Ο νεαρός είχε μάλλον εκ γεννετής ένα αιμαγγείωμα στο κεφάλι του, το οποίο ανακάλυψαν τυχαία πριν τις γιορτές οι γονείς του και τον είχαν πάει στην Αθήνα, για περισσότερες λεπτομέρειες.

Το αιμαγγείωμα έπρεπε να αφαιρεθεί, διότι υπήρχε μεγάλος κίνδυνος, ακόμα και για τη ζωή του 17χρονου.
Έτσι οι γονείς του αποφάσισαν να πάνε στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης, για να κάνουν τη λεπτή αυτή χειρουργική επέμβαση.
Δυστυχώς όμως, κατά τη διάρκεια της επέμβασης, ο πλοηγός των γιατρών – ένα μηχάνημα «οδηγός» για τις επεμβάσεις – σταμάτησε για άγνωστους μέχρι τώρα λόγους να λειτουργεί.
Μη μπορώντας ο χειρουργός προφανώς να συνεχίσει την επέμβαση, σταμάτησε, με αποτέλεσμα να προκληθεί βλάβη στην αριστερή πλευρά του σώματός του νεαρού και να μείνει παράλυτος.
Όπως είναι φυσικό, οι γονείς του παιδιού έπαθαν σοκ μόλις ενημερώθηκαν για την εξέλιξη αυτή και προσπαθούσαν να κάνουν ότι μπορούν, για να σώσουν το παιδί τους.

Το πρώτο που έκαναν, ήταν να ζητήσουν την άμεση μεταφορά του παιδιού τους, σε εξειδικευμένο νοσοκομείο των Αθηνών, προκειμένου να έχουν το καλύτερο αποτέλεσμα.

Για τη μεταφορά του νεαρού μάλιστα στην Αθήνα, έδειξε προσωπικό ενδιαφέρον ο κ. Κώστας Μουτζούρης.

Για να γίνει όμως αυτό, έπρεπε πρώτα να γίνει μία μαγνητική τομογραφία στον 17χρονο, για να δουν οι γιατροί την τωρινή του κατάσταση.
Δυστυχώς όμως μαγνητικό τομογράφο το Νοσοκομείο Μυτιλήνης δεν διαθέτει.
Έπρεπε λοιπόν να κάνει μία  μαγνητική τομογραφία σε εξωτερικό ιατρικό κέντρο, αφού το Νοσοκομείο Μυτιλήνης δεν έχει μαγνητικό τομογράφο.
Κι εδώ άρχισαν τα προβλήματα…
Την ώρα που οι γονείς αγωνιούσαν για την τύχη του παιδιού τους, το Ιατρικό Κέντρο ζητούσε δικαίως, να πληρωθεί  270 ευρώ για τη μαγνητική τομογραφία.
Οι γονείς του παιδιού δήλωναν ότι ήταν ασφαλισμένοι και ότι το Νοσοκομείο έπρεπε να καλύψει τα έξοδα.filoi-17xronou

Σύμφωνα όμως με πληροφορίες του LesvosNews.gr, το Ιατρικό Κέντρο δεν δεχόταν τον ασθενή, επειδή είχε λήξει η σύμβασή του με το Νοσοκομείο.
Χρειάστηκε η καταλυτική παρέμβαση του Διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου Χρήστου Θεοδώρου, αλλά και του Διοικητή του ΕΟΠΥΥ Μυτιλήνης Στρατή Κύτελη, ώστε με δικές τους εγγυήσεις να φύγει ο 17χρονος και να κάνει την αναγκαία ιατρική εξέταση.
Να σημειώσουμε ότι το περιστατικό έχει συγκινήσει όλο τον κόσμο της Λέσβου, που συμπαραστέκεται με κάθε τρόπο στους γονείς του παιδιού, ενώ έξω από το δωμάτιο του 17χρονου στο Νοσοκομείο, φίλοι και συμμαθητές του είχαν δημιουργήσει το αδιαχώρητο.

http://www.lesvosnews.gr/?p=32285

Σχόλια στο facebook

Σχόλια

Υποβολή σχολίου