10.395 ιατρικές εξετάσεις, εκατοντάδες εμβολιασμοί και δωρεάν παροχή ιατροφαρμακευτικού υλικού το πρώτο 6μηνο του έτους

10.395 ιατρικές εξετάσεις, εκατοντάδες εμβολιασμοί και δωρεάν παροχή ιατροφαρμακευτικού υλικού το πρώτο 6μηνο του έτους

Από τον Ιανουάριο μέχρι τον Ιούνιο 2013 η Ομάδα των 150 εθελοντών γιατρών και νοσηλευτών των Φίλων Κοινωνικής Παιδιατρικής-Ιατρικής «Ανοιχτή Αγκαλιά» με την σύμπραξη του ΓενικούΕπιτελείου Ναυτικού/ΓΕΕΘΑ ολοκλήρωσε έξι εκστρατείες προληπτικής ιατρικής και ενημέρωσης που αποτελούν ένα μέρος του Προγράμματος «Υποστηρίζουμε τη Ζωή». Η ομάδα επισκέφτηκε τη Μάνη, τους ορεινούς όγκους των Νομών Ροδόπης και Ξάνθης, τηΣαμοθράκη, Θράκη , Ήπειρο και επτά νησιά του Αιγαίου (Αμοργός, Σύμη, Τήλος Νίσυρος, Αρκιοί, Λειψοί και Φούρνοι).

 

Αποτυπώθηκαν οι ανάγκες που έχει ο ακριτικός πληθυσμός από το έλλειμμα που υπάρχει σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, αλλά και η δυσχέρεια πρόσβασης στα περιφερειακά Νοσοκομεία. Οι άνθρωποι δηλώνουν την αδυναμία κάλυψης ακόμη και των εισιτηρίων τους. Εκτός από τις δωρεάν ιατρικές και βιοχημικές εξετάσεις, εμβολιάστηκε δωρεάν και ένα μεγάλο μέρος του παιδικού πληθυσμού. Παράλληλα, προσφέρθηκε και δωρεάν ιατροφαρμακευτικό υλικό προκειμένου να διατεθεί στους άνεργους και ανασφάλιστους συμπολίτες μας. Ως σήμερα μάλιστα έγιναν 10.395 ιατρικές εξετάσεις.

Το πρόγραμμα τελεί υπό την υποστήριξη του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, του ΔΥΓ/ΓΕΕΘΑ, την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων και τη συνεργασία των Δήμων.

Σχόλια στο facebook

Σχόλια

Υποβολή σχολίου