Όμηρος των συντεχνειών η Βουλή και η Δημοκρατία μας !

«Στα κάγκελα» βγήκαν πάλι οι υπάλληλοι της Βουλής, μετά την τροπολογία του υπουργού Οικονομικών που τους εντάσσει στο ενιαίο μισθολόγιο των λοιπών δημοσίων υπαλλήλων.

Οργισμένοι, ζητούν να συναντηθούν εκτάκτως με τον πρόεδρο της Βουλής Βαγγέλη Μεϊμαράκη με αίτημα, βεβαίως, την απόσυρσή της.

Κατά πληροφορίες δε, αρνήθηκαν… να παραλάβουν και να πρωτοκολλήσουν την τροπολογία, με αποτέλεσμα αυτή να μην έχει ενσωματωθεί στο πολυνομοσχέδιο.

Αυτή τη στιγμή οι υπάλληλοι της Βουλής πραγματοποιούν… συγκέντρωση έξω από την αίθουσα της ολομέλειας απαιτώντας από τον υπουργό Οικονομικών να αποσύρει την τροπολογία.

Κατά τις πληροφορίες, οι συνάδελφοί τους που βρίσκονται μέσα στην αίθουσα της ολομέλειας ετοιμάζονται να βγουν κι αυτοί έξω και να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Εάν συμβεί αυτό η συνεδρίαση θα διακοπεί διότι δεν νοείται διαδικασία της Βουλής χωρίς τους υπαλλήλους (βλέπε πρακτικογράφους κτλ).

Πέραν της διαφωνίας τους για την ένταξη στο ενιαίο μισθολόγιο υποστηρίζουν ότι το υπουργείο Οικονομικών όπως και το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης δεν έχουν στ η δικαιοδοσία τους, τους υπαλλήλους της Βουλής, των οποίων το εργασιακό και μισθολογικό καθεστώς αποφασίζονται από την ολομέλεια της Βουλής.

Σχόλια στο facebook

Σχόλια

Υποβολή σχολίου