Όλοι ικανοποιημένοι Βορίδης και ΙΣΑ με την απόφαση του ΣτΕ για τη συνταγογράφηση ! Ποιος δουλεύει ποιόν ?

1408455631_thumb.jpeg

Κατάπληξη προκαλούν οι άστοχοι και παραπλανητικοί πανηγυρισμοί του ΙΣΑ για την απόφαση του ΣτΕ σχετικά με το πλαφόν συνταγογράφησης ! Για άλλη μία φορά το Προεδρείο του ΙΣΑ επιχειρεί, με φθηνό και θλιβερό τρόπο, να παρουσιάσει το μαύρο άσπρο και να “παραμυθιάσει” το ιατρικό σώμα για δήθεν επιτυχία (δείτε εδώ) τη στιγμή που το ΣτΕ απέρριψε την αίτηση αναστολής !

Την ίδια στιγμή το Υπουργείο Υγείας με Δελτίο Τύπου πανηγυρίζει και αυτό (δείτε εδώ )

Το ερώτημα βέβαια του ιατρικού κόσμου προς το Προεδρείο του ΙΣΑ παραμένει αμείλικτο: Τελικά κύριοι ποιος κοροϊδεύει ποιόν ??? 

Καλό είναι να μάθετε επιτέλους ότι οι γιατροί ΔΕΝ τρώνε «κουτόχορτο» !!!

Αθήνα, 18 Αυγούστου 2014

ΔΕΛΤΊΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα:Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για το πλαφόν.

Σχετικά με την άρτι εκδοθείσα απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που αφορά την επιβολή πλαφόν στη συνταγογράφηση επισημαίνονται ότι, μετά την απόφαση αυτή αίρεται η αναστολή που είχε επιβληθεί με προσωρινή διαταγή στο πλαφόν και το πλαφόν στη συνταγογράφηση επανέρχεται σε ισχύ, απορριπτομένων των σχετικών αιτημάτων των ιατρικών συλλόγων.

Αυτό αποτελεί καταρχήν μια θετική εξέλιξη στην προσπάθεια της Πολιτείας, αφενός για να μειωθεί ο όγκος συνταγογράφησης και αφετέρου να ενισχυθεί η συνταγογράφηση γενόσημων φαρμάκων αυτονοήτως, χωρίς να διακυβεύεται η κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή του ασθενούς.

Περαιτέρω το ΣτΕ έκρινε ότι έπρεπε να ανασταλεί η υπουργική απόφαση κατά το μέρος της, που επέβαλε υποχρεωτικό ελάχιστο όριο συνταγογράφησης γενόσημων φαρμάκων.

Για το θέμα ο Υπουργός Υγείας, Μάκης Βορίδης δήλωσε:

«Με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας το πλαφόν στη δαπάνη συνταγογράφησης φαρμάκων επανέρχεται. Πρόκειται για σημαντική απόφαση, η οποία δείχνει μία ‘στροφή’ στη θέση του ΣτΕ. Θα δούμε στην καθαρογραμμένη απόφαση τις σκέψεις του ΣτΕ για το ελάχιστο όριο συνταγογράφησης γενοσήμων. Πρέπει να δηλώσω ότι είμαι κατ΄ αρχήν ικανοποιημένος από τη συγκεκριμένη εξέλιξη».

 

Σχόλια στο facebook

Σχόλια

Υποβολή σχολίου