Χρήματα μέχρι το Σεπτέμβριο έχει ο ΕΟΠΥΥ για πληρωμές

timthumbΚουρουμπλης: Χρήματα μέχρι το Σεπτέμβριο έχει ο ΕΟΠΥΥ για πληρωμές

Μέχρι τον Σεπτέμβριο επαρκούν τα χρήματα του ΕΟΠΥΥ, όπως αποκάλυψε ο ίδιος ο υπουργός Υγείας κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής. Μιλώντας στα Παραπολιτικά 90.1, ο υπουργός υποστήριξε ότι «οι προϋπολογισμοί που ψηφίστηκαν από την περασμένη κυβέρνηση και με τους οποίους κινούμεθα έχουν μεγαλύτερες περικοπές από ότι είχαν το 2014».
Ενδεικτικά ανέφερε ότι ο ΕΟΠΥΥ πέρυσι πήρε 725 εκατομμύρια και φέτος 526 εκατομμύρια για να προσθέσει ότι «αυτά τα χρήματα με τη διαχείριση που κάνουμε και την προσπάθεια, θα έχουν ένα ορίζοντα του Σεπτεμβρίου». Διευκρίνισε πάντως ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να καλύψει από το αποθεματικό τις ανάγκες.

Παράλληλα επανέλαβε την εκτίμηση ότι από τις τέσσερις επιτροπές διαπραγμάτευσης στον ΕΟΠΥΥ, ο Οργανισμός θα έχει 100 εκατομμύρια κέρδος. «Η επιτροπή διαπραγμάτευσης και εμπιστευτικότητας είναι μια επιτροπή που την έχουν όλα τα συστήματα στην Ευρώπη, σε καλεί εσένα που κυκλοφορείς αυτό το φάρμακο και σου λέει «το φάρμακο αυτό στην Γερμανία έχει 30 χιλιάδες, εσύ γιατί μου το χρεώνεις 60;» είπε χαρακτηριστικά.

Για το διαγωνισμό για την αγορά ασθενοφόρων, ο υπουργός Υγείας τόνισε εάν και ο νέος διαγωνισμός αποτύχει «δεν θα έχουμε ασθενοφόρα» τονίζοντας ότι το ΕΣΠΑ λήγει πολύ σύντομα. «Αν τώρα χαθεί αυτή η ευκαιρία θα χάσουμε και τα λεφτά και θα χάσουμε και τα ασθενοφόρα», υπογράμμισε. Για το θέμα των ασθενοφόρων και του τρίτου! διαγωνισμού που τρέχει …εδώ και δύο χρόνια – όπως είχε γράψει το healthview – σύμφωνα με πληροφορίες, μπορεί ανα πάσα στιγμή να τιναχτεί στον αέρα, αν παρέμβει ο εισαγγελέας για τους φακέλλους των υποψηφίων και τις παρατυπίες στη διαδικασία/

Σχόλια στο facebook

Σχόλια

Υποβολή σχολίου