Χαριστική βολή για τους φαρμακοποιούς

Θανατηφόρο θα είναι το πλήγμα για τα φαρμακεία της χώρας, αν επιβεβαιωθούν τα σενάρια που θέλουν νέα μείωση του μικτού ποσοστού κέρδους των φαρμακοποιών στο 15%! Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, «το τελικό θανατηφόρο χτύπημα σε ένα κλάδο που αιμορραγεί, από την οικονομική κρίση και τις αλλοπρόσαλλες αποφάσεις των κυβερνώντων, θα δώσει η πολιτεία εάν επαληθευτούν οι πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, περί νέας μείωσης του ποσοστού κέρδους των φαρμακοποιών.
 
diagnosispress
 
Μετά από 4 χρόνια περικοπών και συνεχών μειώσεων, αλλά και λήψης μέτρων που ποτέ δεν στηρίχτηκαν σε δημοσιονομικά ισοδύναμα, η κυβέρνηση αδιαφορώντας για τα 1.100 κατασχετήρια των φαρμακείων, έρχεται με το Πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε στη Βουλή, να παραδώσει τα φαρμακεία σε απρόσωπες αλυσίδες και στους ισχυρούς των σούπερ μάρκετ.

Οι 12.000 φαρμακοποιοί και οι 30.000 οικογένειες που ζουν από τα φαρμακεία είναι σε απόγνωση. Και αυτό γιατί αίφνης θεωρείται ως προαπαιτούμενο επόμενων δόσεων της χώρας μας, η μείωση του μικτού ποσοστού κέρδους των φαρμακοποιών στο 15%!
 
Το γεγονός αυτό προκαλεί την απορία όλων δεδομένου ότι το μικρότερο ποσοστό κέρδους επί της λιανικής πώλησης των φαρμάκων το έχει η Πορτογαλία και είναι 18% !
 
Η επιδίωξη της μείωσης του ποσοστού κέρδους στο 15% θέτει το ερώτημα: Γιατί μόνον στην Ελλάδα και με ποιον στόχο; Σήμερα, τα φαρμακεία βρίσκονται απολύτως μέσα στα όρια της φαρμακευτικής δαπάνης που έχει θέσει το μνημόνιο. Εκείνα που έχουν ξεφύγει δραματικά είναι τα κρατικά φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ».
 
Η νέα μείωση του κέρδους, συνεχίζει η ανακοίνωση «θα σημάνει τον αιφνίδιο θάνατο των σημερινών μικρομεσαίων φαρμακείων – που ήδη πλήττονται δραματικά – θα φέρει μια χαοτική κατάσταση, αλλά και την υποβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών προς τους ασφαλισμένους».
 
«Καμία επιχειρηματικότητα σε επίπεδο λιανικής των φαρμάκων δεν μπορεί να αναπτυχθεί. Κανένας πολίτης δεν θα μπορεί να εξυπηρετηθεί αν δεν πληρώνει από την τσέπη του τα φάρμακά του. Προφανώς αυτό επιδιώκει το υπουργείο υγείας για να μειώσει το έλλειμμα του ΕΟΠΥΥ. Θα το ξαναπώ, αν θέλει η κυβέρνηση να μας κλείσει και να αφανίσει τον κλάδο των φαρμακοποιών, δεν χρειαζόμαστε τη βοήθεια τους, μπορούμε και μόνοι μας. Όμως ο Έλληνας Φαρμακοποιός διαθέτει αξιοπρέπεια και δύναμη και μνήμη», δηλώνει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΠΦΣ κ. Κυριάκος Θεοδοσιάδης.

Σχόλια στο facebook

Σχόλια

Υποβολή σχολίου