“Χαράτσι” non stop. Νέο «5ευρω»

εοπυυ-copy-700x336

Νέο «5ευρω» καλούνται να πληρώσουν οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ! Απόφαση του πρώην υπουργού Υγείας Μάκη Βορίδη η οποία ισχύ ωστόσο από τις 14 Ιανουαρίου 2015, παρέχει τη δυνατότητα στους παρόχους να εισπράττουν από τους ασφαλισμένους επιπλέον χρήματα – εκτός της θεσμοθετημένης συμμετοχής τους – όταν πρόκειται για εξετάσεις υψηλής …καινοτομίας! Αρχικά προβλεπόταν (απόφαση – Αύγουστος 2014) ότι «δύναται να επιτρέπεται να εισπραχθούν για περιπτώσεις εξετάσεων υψηλής καινοτομίας επιπλέον συμμετοχές από τους ασφαλισμένους». Ωστόσο, με την απόφαση του Ιανουαρίου προστίθεται μετά τη λέξη καινοτομίας «όπως ψηφιοποιημένες ακτινογραφίες, ψηφιοποιημένες μαστογραφίες».

Δηλαδή «βαφτίζονται» ως καινοτόμες απλές εξετάσεις, όπως μια ακτινογραφία! Την σχετική απόφαση αξιοποιούν ήδη μεγάλα διαγνωστικά κέντρα τα οποία ζητούν 5 ευρώ για την ψηφιακή γνωμάτευση. Ενδεικτική είναι η περίπτωση ασφαλισμένου ο οποίος για μια ακτινογραφία μηριαίου, με κόστος εξέτασης 4,05 ευρώ από τα οποία 0,61 ευρώ είναι η συμμετοχή, στο ταμείο του διαγνωστικού κέντρου πλήρωσε 5,61 ευρώ! Τα 5 ευρώ αφορούσαν στην …ψηφιακή γνωμάτευση.

Σημειώνεται ότι το κόστος του cd που δίνεται στον ασφαλισμένο κυμαίνεται από 0,16 έως 0,50 ευρώ ανά τεμάχιο ανάλογα με την ποσότητα που κάποιος αγοράζει.

Σχόλια στο facebook

Σχόλια

Υποβολή σχολίου