Φυσικοθεραπευτές: Αδιανόητη παραβίαση των συμβάσεων μας το rebate προς τον ΕΟΠΥΥ

Από Βασίλη Βενιζέλο – YGEIA360.GR
«Αδιανόητη παραβίαση των όρων της σύμβασης την οποία έχει υπογράψει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών (Π.Σ.Φ.) με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ, συνιστά η ισχύς του Νόμου 4172/2013, που αφορά στην εφαρμογή του Rebate για τους συμβεβλημένους με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. Φυσικοθεραπευτές. H επιστροφή δεδουλευμένων χρημάτων από έναν ήδη επιβαρημένο και κατάφορα αδικημένο κλάδο Υγείας, θα δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα σε όλους τους επαγγελματίες του χώρου».

Aυτό τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών (ΠΣΦ) και συμπληρώνει:


«Οι Φυσικοθεραπευτές οι οποίοι είναι άριστα καταρτισμένοι επιστήμονες και ταυτόχρονα σκληρά εργαζόμενοι και υπαμειβόμενοι από τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ., έχοντας μάλιστα κάνει μεγάλες επενδύσεις σε εξοπλισμό στα εργαστήρια φυσικοθεραπείας που διατηρούν, καλούνται τώρα να επιστρέψουν μεγάλο μέρος των δεδουλευμένων τους. Χρήματα τα οποία δεν έχουν καν εισπράξει, αφού έχουν πληρωθεί μόνο μέχρι τον Μάρτιο του 2013.

H λογική της εφαρμογής του Rebate, δεν περιλαμβάνει ούτε καν την πρόβλεψη «μαξιλαριού», όπως επανειλημμένως υποσχέθηκε η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, έτσι ώστε να απαλλαχθούν τα χαμηλά εισοδήματα από την εφαρμογή του. Αντιθέτως το «χαράτσι» ξεκινά από τα πολύ χαμηλά εισοδήματα, ενώ «ανακουφίζει» τα πολύ υψηλά, κάτι το αδιανόητο ως μέτρο σε σχέση με τις κοινωνικές επιπτώσεις του.

Δεδομένου του γεγονότος ότι, τα τελευταία χρόνια της οικονομικής κρίσης στην χώρα μας έχουν κλείσει 800 εργαστήρια φυσικοθεραπείας, αυτή η εφαρμογή των εκπτώσεων σε χαμηλά εισοδήματα, θα συμβάλλει στην περαιτέρω εξαθλίωση των μικρομεσαίων εργαστηρίων φυσικοθεραπείας και θα σημάνει αρκετές εκατοντάδες λουκέτα, προσθέτοντας έτσι κι’ άλλους ανέργους στην ελληνική αγορά.

Το Κ.Δ.Σ. του Π.Σ.Φ. θα εκτιμήσει την συνολική κατάσταση έτσι όπως αυτή διαμορφώνεται, σε σχέση με τον ΕΟΠΥΥ και θα καθορίσει τις περαιτέρω κινήσεις του».

Σχόλια στο facebook

Σχόλια

Υποβολή σχολίου