ΦΣΑ προς κ. Σαλμά: "Χρήση δραστικής και στα βιβλιάρια"

Aθήνα,18 Ιουνίου 2013

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

 Στα πλαίσια της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης και τον έλεγχο των δαπανών, αποφασίστηκε με νόμο, η θεσμοθέτηση της συνταγογράφησης με δραστική ουσία.Τον τελευταίο καιρό όμως, παρατηρείται ότι οι ιατροί παραβιάζουν τον νόμο αναγράφοντας στα βιβλιάρια των ασφαλισμένων την εμπορική ονομασία των φαρμάκων της εταιρείας προτίμησής τους.

 Η ενέργεια αυτή, δεν μας υποχρεώνει βεβαίως να ακολουθήσουμε τις προτιμήσεις του ιατρικού κόσμου κατά την χορήγηση των φαρμάκων, όμως…

… η αναγραφή της δραστικής ουσίας στο βιβλιάριο των ασθενών και όχι της εμπορικής ονομασίας είναι απαραίτητη τόσο για λόγους διαφάνειας όσο και για λόγους νομιμότητας.

 Επειδή εκ του Π.Δ. 121/2008, όπως ισχύει, είμαστε υποχρεωμένοι να σφραγίζουμε τα βιβλιάρια κατά την εκτέλεση των συντα γών , ζητάμε την άμεση παρέμβασή σας, ώστε να σταματήσει η παράλογη αυτή ενέργεια που μπορεί να δημιουργήσει αρκετά προβλήματα εκ του μη όντoς.

 για τον Φ.Σ.Α.

 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ                       ΗΛΙΑΣ ΓΙΑΝΝΟΓΛΟΥ

Σχόλια στο facebook

Σχόλια

2 Σχόλια

  1. <>…μια φράση που τα λέει όλα. Άραγε αναρωτιέμαι, προς τι η ύπαρξη των ιατρών΄.Αφού κάθε φαρμακοποιός και κάθε βοηθός φαρμακείου μπορεί να ακολουθεί τις δικές του προτιμήσεις με την δική μου υπογραφή.Ο ιατρικός κόσμος ας λάβει επιτέλους θέση.Βαρέθηκα την αδιαφορία μας.ΦΣΑ υπάρχει.Ιατρικός σύλλογος υπάρχει?

  2. Τι γνώμη έχουν άραγε οι φαρμακοποιοί αν είναι υποχρεωτικό όπως λέει. Και νόμος να μη δίνουν φάρμακα χωρίς ιατρική συνταγή?

Υποβολή σχολίου