ΦΣΑ: Περιμένουμε απάντηση για τις πραζόλες

Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,

Χθες 23/4/2013, στη διαύγεια, αναρτήθηκε το υπ. αριθ’ 14743/14-4-2013 έγγραφο του ΕΟΠΥΥ «σχετικά με τους περιορισμούς στην συνταγογράφηση σκευασμάτων του θετικού καταλόγου συνταγογραφουμένων φαρμάκων». Με το έγγραφό του αυτό ο ΕΟΠΥΥ, το οποίο σας κοινοποίησε, ενημερώνει όλο τον ιατροφαρμακευτικό κόσμο, ότι ο περιορισμός των διαφόρων ομεπραζολών υφίσταται και συγκεκριμένα τα εν λόγω σκευάσματα «αποζημιώνονται μόνο για την θεραπεία πεπτικού έλκους και γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης. Συνταγογογραφούνται μόνο από γαστρεντερολόγους.»

Αυτή η εξέλιξη έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την προφορική υπόσχεση που μας δώσατε, σύμφωνα με την οποία θα εκδίδατε οδηγία για την άμεση κατάργηση αυτού του περιορισμού. Μας υποδείξατε δε προς αποφυγή της ταλαιπωρίας των ασφαλισμένων και για να μην υπάρξει πρόβλημα στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας που δεν υπάρχουν γαστρεντερολόγοι, να εκτελούμε συνταγές μέχρι να υπάρξει τέτοιο έγγραφο ή τοποθετηθεί ειδικός φραγμός στην ηλεκτρονική ιατρική συνταγογράφηση.

Θα επιθυμούσαμε εντός της ημέρας διευκρίνιση επί αυτών των αντικρουόμενων αποφάσεων, ενεργειών και οδηγιών και επίλυση προς την κατεύθυνση που δεσμευτήκατε, άλλως είμαστε υποχρεωμένοι, να εφαρμόσουμε ένα μέτρο που όχι μόνο θα πλήξει την αξιοπιστία σας, αλλά και θα ταλαιπωρήσει αφάνταστα τον Ελληνικό λαό.

για τον Φ.Σ.Α.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ             Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ           ΗΛΙΑΣ ΓΙΑΝΝΟΓΛΟΥ

*** Το επίμαχο έγγραφο:Σχόλια στο facebook

Σχόλια

Υποβολή σχολίου