Φορολογικές δηλώσεις: Εν αναμονή παράτασης

Εκπνέει τη Δευτέρα η προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων για όσους έχουν Αριθμό Φορολογικού Μητρώου που λήγει σε 1 και 2 και εντός της ημέρας αναμένεται να ξεκαθαρίσει το εάν θα δοθεί παράταση από το υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Τα Νέα, ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χ. Θεοχάρης βρίσκεται ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα σε συνεννόηση με τον υφυπουργό Οικονομικών Γ. Μαυραγάνη για τη διευθέτηση του ζητήματος, καθώς έχει καταδειχθεί η αδυναμία χιλιάδων φορολογουμένων να ανταποκριθούν εγκαίρως και εμπρόθεσμα στην υποβολή των δηλώσεων.

Έτσι, οι κ. Θεοχάρης και Μαυραγάνης αναμένεται να ανακοινώσουν…
…ότι η 31η Αυγούστου 2013 θα είναι η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων ανεξαρτήτως κατάληξης ΑΦΜ.

Στο μεταξύ, χιλιάδες λάθη έχουν εντοπισθεί στα στοιχεία των τόκων καταθέσεων που έχει αναρτήσει από την προηγούμενη εβδομάδα στο taxisnet η Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων (ΓΓΠΣ), γεγονός που εγκυμονεί τον κίνδυνο προσθέτων επιβαρύνσεων για όσους φορολογουμένους εμπιστευθούν τα αναγραφόμενα στο ηλεκτρονικό E1 και δεν τα επαληθεύσουν με τις βεβαιώσεις που έχουν λάβει από τα τραπεζικά ιδρύματα. Τα προβλήματα έχουν προκύψει από τις λανθασμένες εγγραφές τόκων που απέστειλαν στη Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων πολλές τράπεζες.

Σχόλια στο facebook

Σχόλια

Υποβολή σχολίου