Φάρμακα χωρίς άδεια διακινούνταν από εταιρείες-σφραγίδες. Συλλήψεις από την Αστυνομία

Φάρμακα χωρίς άδεια διακινούνταν από εταιρείες-σφραγίδες. Συλλήψεις από την Αστυνομία

Σε συλλήψεις 10 ατόμων που διοχέτευαν φάρμακα για την εξωσωματική γονιμοποίηση στο εξωτερικό χωρίς την απαραίτητη άδεια κυκλοφορίας, προχώρησαν την Τρίτη οι αστυνομικές αρχές. Μάλιστα όπως ανακοινώθηκε από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, είναι σε εξέλιξη από το πρωί ευρεία αστυνομική επιχείρηση.
Οι έρευνες έγιναν σε συνεργασία με το ΣΔΟΕ, σε διάφορες πόλεις της χώρας για την εξάρθρωση πολυμελούς εγκληματικής οργάνωσης, η οποία εισήγαγε και διακινούσε μεγάλες ποσότητες παράνομων φαρμάκων και σκευασμάτων εξωσωματικής γονιμοποίησης.
Οι εμπλεκόμενοι αγόραζαν ακριβά φάρμακα από τα φαρμακεία, δημιουργώντας και τεχνητή έλλειψη ώστε να γίνονται νέες παραγγελίες.
Στη συνέχεια, έβγαζαν παράνομα σε χώρες όπως η Σουηδία και η Γερμανία τα συγκεκριμένα σκευάσματα, τα οποία πωλούνταν ακόμη ακριβότερα στις συγκεκριμένες αγορές.
Η δραστηριότητα περνούσε από εταιρείες – σφραγίδες. Μεταξύ των ενεργειών που ελέγχονται, είναι και η διακίνηση φαρμάκων για εξωσωματική γονιμοποίηση, για τα οποία δεν υπήρχε άδεια από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ).

Σχόλια στο facebook

Σχόλια

Υποβολή σχολίου