Υπ. Οικονομικών: Στείλε με SMS τον αριθμό απόδειξης και μπες σε κλήρωση!

Απίστευτες επινοήσεις προκειμένου ο πολίτης να έχει «κίνητρο» να ζητά απόδειξη.

Σκέψεις για αυθημερόν καταβολή του ΦΠΑ από όλες τις επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με όσα διαβάσαμε στο «Βήμα της Κυριακής», ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης προτείνει ένα σύστημα το οποίο εφαρμόζεται με επιτυχία – όπως ο ίδιος ισχυρίζεται – και σε άλλα κράτη, το οποίο προβλέπει την αποστολή με SMS του αριθμού απόδειξης από τον πολίτη, σε μία βάση δεδομένων που θα έχει το υπουργείο Οικονομικών.
Στη συνέχεια, το υπουργείο θα κάνει κλήρωση ηλεκτρονικά και εφόσον…

… κληρώνεται ο αριθμός της απόδειξης, τότε το κράτος θα επιστρέφει μέρος ή ακόμη και ολόκληρο το ποσό αυτής στον καταναλωτή.
Η πιο φιλόδοξη παρέμβαση για την αύξηση των εσόδων και τον περιορισμό της φοροδιαφυγής είναι η online σύνδεση όλων των ταμειακών μηχανών των καταστημάτων με τις τράπεζες και το σύστημα Taxis και η καθημερινή απόδοση ΦΠΑ από όλες τις επιχειρήσεις για την αύξηση των εσόδων.
Το σύστημα αυτό, αναμένεται να έχει κατά τον υφυπουργό άμεσα αποτελέσματα και θα λειτουργεί ως εξής:
Όταν μία συναλλαγή γίνεται με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα, το κράτος θα κρατάει τον ΦΠΑ που αντιστοιχεί στην απόδειξη ή το τιμολόγιο και όταν αργότερα θα υποβάλλει ηλεκτρονικά ο επιτηδευματίας περιοδική δήλωση ΦΠΑ, θα του επιστρέφεται μέρος του ποσού βάσει των πραγματικών συναλλαγών (αγορών – πωλήσεων).
Στη περίπτωση δε, που δεν χρησιμοποιεί κάποιος πιστωτική ή χρεωστική κάρτα, θα υπάρχει άμεση διασύνδεση της ταμειακής μηχανής με τον τραπεζικό λογαριασμό της επιχείρησης και την επόμενη ημέρα θα γίνεται η μεταφορά του ποσού που αντιστοιχεί στον ΦΠΑ και αφορά την κάθε απόδειξη.
Στοιχεία από news247.gr

Σχόλια στο facebook

Σχόλια

Υποβολή σχολίου