Υπόμνημα-διαμαρτυρία του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης στη… ΝΔ!

Για μαθητευόμενους μάγους στο χώρο της υγείας και για …υποσχέσεις που δεν τήρησε η ΝΔ κάνει λόγο το …γαλάζιο προεδρείο του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης σε υπόμνημα διαμαρτυρίας που κατέθεσε στο προσυνέδριο της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ το οποιο φιλοξενείται ως την Κυριακή – οπότε και θα μιλήσει ο πρωθυπουργός – στο Μακεδονία Παλλάς. 

Κλιμάκιο του κόμματος συναντήθηκε χθες το βραδυ (Παρασκευή) με την αντιπρόεδρο του ΙΣΘ κα Μαρία Χατζηδημητρίου και τον π. πρόεδρο κο Θανάση Εξαδάκτυλο, οι οποίοι και κατέθεσαν τη γραπτή διαμαρτυρία του ιατρικού κόσμου. Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης και …πρώην πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής της ΝΔ Θεσσαλονίκης Δημήτρης Τσάμης, επεσήμανε οτι:

«Ο ΙΣΘ διαπιστώνει για μια ακόμη φορά ότι τα προβλήματα στην Υγεία στη Θεσσαλονίκη οξύνονται καθημερινά εξ αιτίας απολύτως εσφαλμένης και ανεπαρκούς πολιτικής υγείας, η οποία προκαλεί και τη δυσαρέσκεια της μεγάλης πλειοψηφίας των πολιτών όπως προέκυψε και από την πρόσφατη έρευνα που πραγματοποιήσαμε στη Θεσσαλονίκη. Οι ιατροί ασφυκτιούν και οι πολίτες δεν εξυπηρετούνται με δυσμενείς επιπτώσεις στη δημόσια υγεία. Χρειαζόμαστε άμεσες πρωτοβουλίες και ριζικό επανασχεδιασμό. Χρειαζόμαστε μια Ευρωπαϊκή πολιτική κι όχι πειράματα. Αρκετά με τους (…) μαθητευόμενους μάγους»! 

Ολόκληρη η επιστολή:

«Ο Ιατρικός σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΙΣΘ) έχει αναδείξει επανειλημμένως και με ένταση τα προβλήματα των υπηρεσιών Υγείας και των ιατρών μελών του αλλά και προτάσεις για την αντιμετώπιση τους, με επιστολές, ανακοινώσεις, συνεντεύξεις και παρεμβάσεις τόσο προς την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας όσο και προς τους πολιτικούς εκπροσώπους της πόλης μας.
Όπως αποδεικνύεται, εν τοις πράγμασι , απευθυνόμαστε εις ώττα μη ακουόντων.

Η κραυγαλέα και άδικη υποχρηματοδότηση των νοσοκομείων της πόλης μας , η οποία προκάλεσε και την παραίτηση του προέδρου του ΙΣΘ – ως έσχατη πράξη διαμαρτυρίας – δεν έχει θεραπευθεί.

Η πληρωμή των εφημεριών των νοσοκομειακών ιατρών καθυστερεί πλέον των έξι μηνών. 

Η πληρωμή των συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ ιατρών καθυστερεί πλέον των έξι μηνών ενώ για το υπόλοιπο 2012 εξακολουθεί να παρακρατείται το 10% των αμοιβών.

Ιατρικές επισκέψεις και εξετάσεις του 2010 και του 2011 δεν έχουν εξοφληθεί παρά τις δεσμευτικές ανακοινώσεις του κ. πρωθυπουργού.

Η Ιατρική σχολή του ΑΠΘ αντιμετωπίζει τεράστιο πρόβλημα στελέχωσης λόγω της διακοπής των προσλήψεων και των πολυάριθμων συνταξιοδοτήσεων.

Οι νομοθετηθείσες ρυθμίσεις ( ν.4093/2012 ) οδηγούν στην απόλυτη καταστρατήγηση της ιατρικής δεοντολογίας και της Ευρωπαϊκής πρακτικής επʼ ωφελεία μη ιατρικών επιχειρηματικών συμφερόντων αλλά με προφανή βλάβη των οικονομικών της Υγείας.

Είναι αυταπόδεικτο ότι η ακολουθούμενη πολιτική στην Υγεία , η οποία ουδεμία σχέση έχει με την προεκλογικώς εξαγγελθείσα ως κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ, είναι εσφαλμένη και αποτυχημένη. Άλλωστε στην τελευταία Γενική Συνέλευση του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου έγινε δεκτή η πρόταση του ΙΣΘ – αποτελώντας πλέον μέρος της τελικής απόφασης – ότι απαιτείται αλλαγή πολιτικής και πολιτικής ηγεσίας στην Υγεία.   KARFITSA.GR

Σχόλια στο facebook

Σχόλια

Υποβολή σχολίου