Υπόδικος για παράβαση καθήκοντος ο «αξιολογητής» των Διοικητών Νοσοκομείων!

maketa-adonis-eswterikiΥπόδικος για παράβαση καθήκοντος ο (παρανόμως) …»αξιολογητής» των υποψηφίων Διοικητών Νοσοκομείων!
16/11/2013
Έγινε και Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής …Δεοντολογίας!

Με την ολοκλήρωση των ανακοινώσεων τοποθέτησης Διοικητών και Αναπλ. Διοικητών Νοσοκομείων του ΕΣΥ, συνέπεσε η δημοσιογραφική αποκάλυψη του «κύρους» και της επιστημονικής «αντικειμενικότητας» της Επιτροπής «Αξιολόγησης», η οποία υπέγραψε και εισηγήθηκε την τοποθέτηση κομματικών παραγόντων στις νοσοκομειακές διοικήσεις.

Όπως είχε καταδειχθεί από τον περασμένο Μάρτιο (σχετικό άρθρο εδώ) η σύνθεση της Επιτροπής ήταν διακομματικά ελεγχόμενη από την κυβέρνηση. Μάλιστα, στη θέση καθηγητή Πανεπιστημίου «συναφούς αντικειμένου» προς τη νοσοκομειακή διοίκηση, που προέβλεπε ο νόμος, είχε διορισθεί παρανόμως ο καθηγητής …Βιοχημείας (!) και πρωθυπουργικός ομοτράπεζος κ. Αθανάσιος Παπαβασιλείου (ημερήσιος τύπος).

Ο κ. Αθ. Παπαβασιλείου προοριζόταν επίσης για Πρόεδρος του ΕΟΦ, αλλά ο διορισμός του ματαιώθηκε, διότι η θέση «παρέμεινε στο ΠΑΣΟΚ» (ημερήσιος τύπος). Προφανώς, όμως, για να μην μείνει παραπονεμένος ο πρόθυμος και εξυπηρετικός καθηγητής, τοποθετήθηκε τον Ιούλιο ως Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Δεοντολογίας για τις κλινικές μελέτες, στην οποία τοποθετούνται «επιστήμονες κύρους». Επισημαίνεται ότι κατά το 2012 επενδύθηκαν σε κλινικές μελέτες € 94 εκατ., ενώ οι ειδικοί του υπουργείου υγείας υπολόγισαν ότι την επόμενη διετία τα έσοδα θα είναι περίπου € 300 εκατ.» (ημερήσιος τύπος).

Χθες αποκαλύφθηκε ότι ο παράνομος «κριτής» των υποψηφίων Διοικητών κ. Αθ. Παπαβασιλείου δικάζεται στις 8 Απριλίου 2014 για παράβαση καθήκοντος και θα έπρεπε ήδη να έχει τεθεί σε αργία! Μάλιστα, ο λόγος της παραπομπής του είναι«συναφούς αντικειμένου» με τα αναξιοκρατικά κριτήρια που χρησιμοποιήθηκαν για την επιλογή νοσοκομειακών Διοικητών, αφού αφορά σε καραμπινάτη παρανομία προς εξυπηρέτηση της συζύγου του (το πλήρες δημοσίευμα παρατίθεται εδώ).

Είναι απορίας άξιο μέχρι πού μπορεί να φθάσει η πολιτική σήψη και η διαπλοκή, σε μια χώρα που οδηγήθηκε στο χείλος του γκρεμού, αλλά τα παιδιά των «κομματικών σωλήνων» διορίζονται σε θέσεις κρίσιμης διαχειριστικής ευθύνης των δημόσιων νοσοκομείων, εξοστρακίζοντας άξιους και δοκιμασμένους τεχνοκράτες, με την «έγκυρη» υπογραφή του υπόδικου κ. Αθ. Παπαβασιλείου!

http://www.eemyy.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=3898%3A-qq-&catid=4%3Anews&Itemid=9&lang=el

Σχόλια στο facebook

Σχόλια

Υποβολή σχολίου