Υπέγραψε ή δεν υπέγραψε σύμβαση με ΕΟΠΥΥ ο κ. Πατούλης;

Υπέγραψε ή δεν υπέγραψε σύμβαση με ΕΟΠΥΥ ο κ. Πατούλης;

Εντονη διαμάχη έχει ξεσπάσει μεταξύ του ΙΣΑ & της ιστοσελίδας«iatroi.eu», η οποία «αποκάλυψε» ότι ο Δήμαρχός μας &  Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου κ. Γ. Πατούλης, σε μία στιγμη  κατά την οποία εμφανίζεται ως πολέμιος των συμβάσεων ιατρών με τον ΕΟΠΥΥ,  ο ίδιος έχει συνάψει στο ιδιωτικό του ιατρείο ως ορθοπεδικός ιατρός σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ (το αναφέρει η επίσημη ιστοσελίδα του Οργανισμού)Δείτε εδώ!!!

Η «αποκάλυψη», σύμφωνα με τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, προκάλεσε απογοήτευση στους ιατρούς του πρώην ΙΚΑ, που αυτή την εποχή δίνουν την μάχη για να κρατήσουν ανοικτά τα πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥ αλλά και στους υπόλοιπους ιατρούς που εισάκουσαν τις «επαναστατικές» οδηγίες του κ. Πατούλη και δεν συμβλήθηκαν με τον ΕΟΠΥΥ
Υπενθυμίζουν μάλιστα ότι ο Δήμαρχός μας είχε πολλαπλές φορές καταγγείλει συναδέλφους του που έχουν συνάψει συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ ως ανυπάκουους στα κελεύσματα του ΙΣΑ και τους ΠΙΣ ! Έφτασε μάλιστα, τονίζουν, να ζητήσει  στην Γ. Σ. του ΠΙΣ την παραπομπή χιλιάδων ιατρών στα πειθαρχικά επειδή είχαν συνάψει νόμιμη σύμβαση με το Ελληνικό Δημόσιο !
Ιδιαίτερη μνεία κάνουν στην «πλούσια» & «επαναστατική» αρθρογραφία Πατούλη:
«Καταδικάσαμε, από την πρώτη στιγμή, τον τρόπο των συμβάσεων και των προσλήψεων και επισφραγίσαμε την θέση μας, μαζί με όλους τους υπόλοιπους συλλόγους, στην γενική συνέλευση του ΠΙΣ με το μήνυμα «ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑΤΡΟΣ ΣΤΟΝ ΕΟΠΥΥ»» δείτε εδώ
Η ιστοσελίδα έθεσε τα εξής ενδιαφέροντα ερωτήματα :
Πώς κατάφερε ο κ. Πατούλης να συνάψει σύμβαση, όταν ο ΕΟΠΥΥ εδώ και χρόνια ΔΕΝ έχει κάνει εξαγγελία νέων συμβάσεων;
Πόσο ηθικό είναι να καλεί τους ιατρούς να μην κάνουν σύμβαση και ο ίδιος να κάνει το αντίθετο;
Σε πόσους άλλους έχει κάνει σύμβαση ο ΕΟΠΥΥ εκ των υστέρων, την στιγμή που εκατοντάδες ιατροί περιμένουν υπομονετικά να γίνει επίσημη προκήρυξη νέων συμβάσεων;
Με ποια διαδικασία ο ΕΟΠΥΥ σύναψε σύμβαση με τονμε τον κ. Πατούλη, προκειμένου να την ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι ιατροί που επιθυμούν να συμβληθούν;
Η απάντηση του κ. Γ.  Πατούλη ήλθε με δελτίο τύπου του ΙΣΑ

Όσον  αφορά σε χθεσινή ψευδή, κακόβουλη, άκαιρη και άκυρη ανάρτηση σε ιστοσελίδα με θεματολογία ζητημάτων υγείας, στην οποία αναληθώς αναφέρεται πως ο Πρόεδρος του ΙΣΑ έχει συμβληθεί  με τον ΕΟΠΥΥ,δηλώνουμε σήμερα ότι ο κ. Πατούλης δεν έχει καμία σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ. 
Η θέση που είχε ως γιατρός του ΙΚΑ Αμαρουσίου και στη συνέχεια από 1/1/2012 ως γιατρός της Μονάδας του ΕΟΠΥΥ Αμαρουσίου, του παρείχε το δικαίωμα των 150 επισκέψεων στο ιδιωτικό ιατρείο, ομοίως όπως παρεχόταν το ίδιο δικαίωμα και στους υπόλοιπους, ενώ από 1/1/2014 που καταγγέλθηκαν οι συμβάσεις όλων των γιατρών των Μονάδων ΕΟΠΥΥ, έπαψε να ισχύει και η δική του. Δεν συμβλήθηκε λοιπόν και δεν προέβη σε καμία νέα σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ.

Αυτό ο υπονομευτής του ιατρικού αγώνα που ψεύδεται ασύστολα, ρίχνοντας λάσπη στον πρόεδρο του ΙΣΑ, αποτελεί σήμερα όλεθρο και όνειδος για το ιατρικό σώμα: είναι αυτός που λεηλάτησε πολλές φορές την ιατρική συνείδηση και ελπίδα, από την αρρωστημένη φιλοδοξία του να ανελιχθεί σε βάρος των συναδέλφων, και ως άλλος ΕΦΙΑΛΤΗΣ διέσπασε και πρόδωσε την πανελλαδική προσπάθεια συλλογικών συμβάσεων των Ιατρικών Συλλόγων και του ΠΙΣ και κάθε απεργιακή κινητοποίηση των Μονάδων ΕΟΠΥΥ, προσφεύγοντας  – πάντα αμετανόητος  – στις συμβάσεις των απάνθρωπων απέναντι σε γιατρούς και ασθενείς. Αυτός δεν έχει καμία θέση στο ΔΣ του ΙΣΑ διότι εξελέγη, παραπλανώντας το ιατρικό σώμα, σε παράταξη που ποτέ δεν στήριξε, και στη συνέχεια όχι μόνο ήταν ο διαχρονικός απών, αλλά υπονόμευσε επανειλημμένα τον ίδιο τον αγώνα του ΙΣΑ.

Οι ώρες είναι κρίσιμες και απαιτούν ομοψυχία από αυτούς που την αντιλαμβάνονται και αυτούς που την επιθυμούν. Ο ΙΣΑ θα αγωνιστεί για μια μεταρρύθμιση από μηδενική βάση, καλώντας όλους τους γιατρούς μέλη του, να μην προβούν σε καμία ατομική σύμβαση, αλλά να συνταχτούν μαζικά στη διεκδίκηση του ΙΣΑ για Συλλογική Σύμβαση Εργασίας του ΙΣΑ με τον ΕΟΠΥΥ, μέσα από την ελεύθερη επιλογή γιατρού και την ιατρική αμοιβή κατά πράξη και περίπτωση.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
 
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                     Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ                                                         ΕΥΣΤ. ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ
==================================================================

Η ιστοσελίδα «iatroi.eu» ωστόσο επιμένει να συντηρεί και να έχει ψηλά το θέμα της Υπογραφής ή Όχι, σύμβασης με τον ΕΟΠΥΥ του κ. Πατούλη. Δια του συντάκτη της ΑΝΘΗΡΟΣΤΟΜΟΥ,  επιμένει να λάβει απαντήσεις στα εξής:

1.Πως είναι δυνατόν να δηλώνει ο κ. Πατούλης ότι δεν έχει σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ και την ίδια στιγμή να είναι καταγεγραμμένος στην επίσημη ιστοσελίδα του οργανισμού ως συμβεβλημένος ? Δείτε εδώ

2. Πώς είχε δικαίωμα ο κ. Πατούλης να βλέπει από 1/1/2012 ασφαλισμένους, όταν το ίδιο διάστημα και μέχρι 25/1/2013, που καταργήθηκε, ήταν σε πλήρη ισχύ το ασυμβίβαστο μεταξύ Δημάρχου και άσκησης επαγγελματικής δραστηριότητας Ν. 3852/10 (Καλλικράτης) Δείτε εδώ

3. Αφού λοιπόν δεν είχε, βάση Νόμου (Ν. 3852/10), το δικαίωμα να ασκεί το επάγγελμα του ιατρού, πως υπέγραψε την απαιτούμενη υπεύθυνη δήλωση (δείτε εδώ), προκειμένου να του δοθεί το δικαίωμα των 150 επισκέψεων τον μήνα από τον ΕΟΠΥΥ, όπως άλλωστε ο ίδιος παραδέχεται ? Σημειώνουμε ότι βάση της απόφασης του ΕΟΠΥΥ το δικαίωμα υποβολής δήλωσης το είχε μέχρι 20.3.2012, περίοδο δηλαδή που ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΑΣΚΗΣΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ !!!
4. ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΩΝ 150 ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ ως ιατρός του ΙΚΑ ΔΕΝ ΤΟ ΕΊΧΕ ΑΥΤΟΔΙΚΑΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΤΟΠΙΝ ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ !!! (Δείτε εδώ)
Τελικά υπέγραψε ή δεν υπέγραψε την απαιτούμενη υπεύθυνη δήλωση ? Αν την υπέγραψε πώς την υπέγραψε, αν από την άλλη δεν την υπέγραψε πώς εμφανίζεται ως συμβεβλημένος την στιγμή που ο ΕΟΠΥΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΥΝΑΨΗ ΚΑΜΙΑ ΝΕΑ ΣΥΜΒΑΣΗ , επίσημα τουλάχιστον και σε επανηλλειμένες ερωτήσεις ενδιαφερομένων ιατρών απαντά ότι κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατόν !
(Δείτε εδώ)
5α. Επειδή ο κ. Πατούλης συχνά πυκνά καταγγέλλει τους συμβεβλημένους ιατρούς με τον ΕΟΠΥΥ, τον ρωτάμε πώς είναι δυνατόν να αποδέχθηκε, ακόμη και αν είχε το δικαίωμα, να βλέπει 150 ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ ως ιατρός του πρώην ΙΚΑ, όταν τα συνδικαλιστικά όργανα του ΙΚΑ (ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ) αλλά και ο ΠΙΣ είχαν δώσει οδηγίες να μην συνάψει κανείς ιατρός του ΙΚΑ τέτοιου είδους σύμβαση ! Πράγμα βέβαια που και ο ίδιος το είχε ζητήσει ως Πρόεδρος το ΙΣΑ και που πολλοί ιατροί το κάνανε πράξη καθώς από τους 5500 ιατρούς του πρώην ΙΚΑ μόνο 600 δέχθηκαν τις 150 επισκέψεις στα ιδιωτικά τους ιατρεία !!!
5β. Ο ΕΟΠΥΥ θα μας απαντήσει με ποιο τρόπο και με ποία νόμιμη διαδικασία εμφανίζεται ως συμβεβλημένος ιατρός ο Πρόεδρος του ΙΣΑ κ. Πατούλης
6. Τέλος ρωτάμε αν το ΔΤ που υπογράφει ο κ. Πατούλης, εξ ονόματος του ΔΣ του ΙΣΑ, έχει εγκριθεί εκ των προτέρων σε συνεδρίαση του ΔΣ και αν ναι σε ποία ή χρησιμοποιεί το όνομα του ΙΣΑ χωρίς την συναίνεση των 17 μελών του ΔΣ ?
Τα ερωτήματα απαιτούν σοβαρή απάντηση καθώς η τήρηση της νομιμότητας είναι καθήκον και υποχρέωση ΟΛΩΝ ΜΑΣ

 

Πηγή: Παρατηρητήριο Αμαρουσίου  http://paratiritirio-amarousiou.blogspot.gr/2014/02/blog-post_7583.html

Σχόλια στο facebook

Σχόλια

Υποβολή σχολίου