ΥΓΕΙΑ 360 ο Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ

logo10-150x150Με παρέμβασή του πρωθυπουργού θα πληρωθούν γιατροί και κλινικές, δήλωσε στην εκπομπή ΥΓΕΙΑ 360 ο Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ κ. Ελευθέριος Παπαγεωργόπουλος.
 
Συγκεκριμένα ο κ. Παπαγεωργόπουλος ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός ζήτησε από τα ασφαλιστικά ταμεία να πληρώσουν τις οφειλές του προς τον ΕΟΠΠΥ, ώστε να μπορέσει να καταβάλει τα χρήματα που χρωστάει ο οργανισμός στους παρόχους υγείας.
Τελικά τα χρήματα θα δοθούν μέσα από νομοθετική ρύθμιση που αφορά οφειλές προς γιατρούς και κλινικές μέχρι 31.12.2011, έχοντας όμως υποστεί κούρεμα 10% προκαλώντας τις αντιδράσεις των παρόχων.
Σε τηλεφωνική του παρέμβαση ο κ. Ανδρέας Καρταπάνης, Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Κλινικών υποστήριξε ότι το κούρεμα φτάνει το 50% και σε πολλές περιπτώσεις το 90% οδηγώντας τις μικρές κλινικές να βάλουν λουκέτα.
«Δυστυχώς πληρώνουν και αυτοί που δεν πρέπει» ήταν η απάντηση του κ. Παπαγεωργόπουλου στον κ. Κατραπάνη, ισχυριζόμενος ότι έγινε ένας πρόχειρος λογιστικός έλεγχος για τα χρέη του ΕΟΠΥΥ, αναγκαίος όμως για να προχωρήσουν οι πληρωμές.
Ο κ. Κατραπάνης δήλωσε ότι με αυτά τα δεδομένα ο Σύνδεσμος δεν πρόκειται να δεχτεί αυτή τη λύση.
Την θέση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών για το θέμα εξέφρασε ο πρόεδρος του κ. Γιώργος Πατούλης, υποστηρίζοντας ότι ίσως με την επικοινωνία του ΙΣΑ με τον κ. Σταικούρα Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών υπάρχει μια μικρή βελτίωση στο κούρεμα των χρεών προς τους γιατρούς, έναν κλάδο που πυροβολείται από παντού.
Σχετικά με την βιωσιμότητα του ΕΟΠΥΥ ο κ. Παπαγεωργόπουλος δήλωσε ότι η χρηματοδότηση του θα βασιστεί στις επιστροφές από τις φαρμακευτικές δαπάνες και την καταπολέμηση της παρεμβατικότητας.

 

 

Σχόλια στο facebook

Σχόλια

Υποβολή σχολίου