ΤΣΑΥ: Ιατρικός, Οδοντιατρικός και Φαρμακευτικός Σύλλογος το θέλουν ανεξάρτητο

Ανεξάρτητο επιθυμούν να παραμείνει το ΤΣΑΥ, οι διοικήσεις του Ιατρικού, του Οδοντιατρικού και του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης και να μην ενταχθεί σε ένα ευρύτερο ταμείο όπως ο ΟΑΕΕ ή το ΙΚΑ, ενώ δηλώνουν πως προτίθενται να καταθέσουν μηνυτήρια αναφορά, ώστε να αποδοθούν ευθύνες για την κακοδιαχείριση του Ταμείου.
Ο πρόεδρος του ΙΣΘ, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, τόνισε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ότι, παρόλο που το ΤΣΑΥ δεν λαμβάνει κρατικούς πόρους, είναι βιώσιμο και μπορεί να ανακάμψει εφόσον τύχει ανάλογης θεραπείας λόγω της σωστής, αν και φθίνουσας, αναλογίας εργαζομένων προς συνταξιούχους.
 
«Με δεδομένο ότι το ΤΣΑΥ δεν είναι ελλειμματικό, όπως τα άλλα ταμεία του ΕΤΑΑ δικαιούται και πρέπει να ανεξαρτητοποιηθεί και να φύγει από την αγκαλιά και την περιποίηση» του κράτους, πρόσθεσε ο κ. Εξαδάκτυλος, τονίζοντας ότι ο ΙΣΘ θα προβεί σε σειρά δράσεων όπως επιστολές σε κόμματα και βουλευτές, τοπικά δημοψηφίσματα διαπραγμάτευση με τα υπουργεία Υγείας και Εργασίας, επικοινωνία με τον πρωθυπουργό και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την προώθηση του αιτήματος της ανεξαρτησίας του ΤΣΑΥ.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΦΣΘ, Κυριάκος Θεοδοσιάδης, επισήμανε ότι οι συναντήσεις με τον υπουργό Εργασίας δεν απέδωσαν και ότι, σε περίπτωση ενοποίησης με άλλο Ταμείο, η περιουσία του ΤΣΑΥ δε θα φτάσει για να καλύψει τα ελλείμματα και να κλείσει τις τρύπες του Ταμείου, αλλά, αντιθέτως, θα το επιβαρύνει, προσθέτοντάς του άλλους 100.000 υγειονομικούς.
 
Τέλος, ο πρόεδρος του ΟΣΘ, Αθανάσιος Δεβλιώτης, επισήμανε ότι οι ασφαλισμένοι του ΤΣΑΥ εξαιρούνται από την εγγυημένη βασική σύνταξη και πρότεινε να κατατεθεί μηνυτήρια αναφορά σε βάρος της διορισμένης από το κράτος διοίκησης του ΤΣΑΥ για την κακοδιαχείριση του Ταμείου.
 
Τόνισε, μάλιστα, ότι οι υγειονομικοί πρέπει να έρθουν οι ίδιοι σε απευθείας επαφή με την Τρόικα για να εξηγήσουν, γιατί πρέπει να μείνει ανεξάρτητο το ΤΣΑΥ.
Πηγή: http://www.onmed.gr

Σχόλια στο facebook

Σχόλια

Υποβολή σχολίου