Τρόικα σε Λυκουρέντζο: Βρείτε λύση για τα χρέη του ΕΟΠΥΥ

Προθεσμία δύο τουλάχιστον εβδομάδων έδωσε η τρόικα στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας για να βρει λύση στο μεγάλο «αγκάθι» των χρεών του ΕΟΠΥΥ.

troika-se-lykoyrentzo-breite-lysh-gia-ta-xreh-toy-eopyyΑπό την πλευρά του ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος τόνισε ότι υπάρχει βαθιά ανησυχία για την πορεία του ελλείμματος του ΕΟΠΥΥ και ανακοίνωσε ότι θα εντατικοποιηθούν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί ώστε να εντοπιστούν φαινόμενα προκλητής ζήτησης εκ μέρους των παρόχων υγείας. 

Σχετικά με τον έλεγχο της φαρμακευτικής δαπάνης ο υπουργός πρόβλεψε πως θα κλείσει εντός του στόχου των 2,44 δισ. ευρώ στο τέλος του έτους, αυτό όμως μόνο εφόσον οι φαρμακευτικές εταιρείες καλύψουν για το α’ εξάμηνο το ποσό των 80-90 εκατ. ευρώ, περίπου δηλαδή όση ήταν η υπέρβαση των δαπανών για το φάρμακο τους πρώτους έξι μήνες.

Συγκεκριμένα, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησής του με αντιπροσωπεία της τρόικας, ο υπουργός Υγείας, προέβη στην ακόλουθη δήλωση: 

«Όπως πάντα η συνεργασία μας υπήρξε αποδοτική και χρήσιμη. Οι συνομιλητές μας διαπίστωσαν ουσιαστική και σημαντική πρόοδο σε πολλούς τομείς της υγείας, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τα οικονομικά των νοσοκομείων, στις προμήθειες και στις δαπάνες γενικότερα και στη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης.

Υπάρχουν βέβαια σημαντικά ακόμη θέματα που πρέπει να εξεταστούν, όπως η αναδιοργάνωση του ΕΟΠΥΥ και το ζήτημα των δαπανών, οι οποίες προκαλούνται μέσω των ασφαλιστικών ταμείων. Σ’ αυτό το ζήτημα είμαστε έτοιμοι να καταθέσουμε προτάσεις, να υιοθετήσουμε ιδέες ούτως ώστε να μη δημιουργηθεί έλλειμμα σημαντικό στον ΕΟΠΥΥ για το έτος 2013». NEWPOST.GR

Σχόλια στο facebook

Σχόλια

Υποβολή σχολίου