Τραγικές ανισότητες από τη μείωση του ορίου συνταγογράφησης

Άνισους και άδικους φραγμούς για ασφαλισμένους και γιατρούς, προκαλεί η μείωση του ορίου συνταγογράφησης, καθώς δημιουργεί ανισότητες ακόμα και στην ίδια περιοχή, αφού άλλοι γιατροί έχουν πλαφόν 45.000 ευρώ και άλλοι 500 ευρώ!
Αυτό υποστηρίζει ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά σε επιστολή που απέστειλε στον υπουργό Υγείας κ. Α. Γεωργιάδης και τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, από τους οποίους ζητά την άμεση απόσυρση της επίμαχης απόφασης και τους ανακοινώνει ότι οι γιατροί επιφυλλάσονται παντός νομίμου δικαιώματός τους.
 
Ο ΙΣΠ εξηγεί ότι με η πολιτική αυτή καταστρέφει την περίθαλψη του ελληνικού λαού, βάζοντας αφενός τους Ασφαλισμένους να αναζητούν γιατρό ή να αλλάζουν τον θεράποντα γιατρό τους με άλλον και αφετέρου στερώντας από τους γιατρούς τη δυνατότητα παροχής υπηρεσιών υγείας και φαρμακευτικής θεραπείας, χωρίς βεβαίως αυτό να διασφαλίζει την κατάργηση της υπερσυνταγογράφησης. Δημιουργεί ανισότητες όταν στην ίδια περιοχή σε Ιατρούς της ίδιας ειδικότητας το πλαφόν κυμαίνεται (σε κάποιους 45.000 ευρώ και σε κάποιους άλλους 500 ευρώ).
 
«Από ποιό Νόμο διέπονται τα ανωτέρω;» διερωτάται ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά. Η Υπουργική Απόφαση 113429/ΦΕΚ 3117/Β/9-12-13 αναφέρεται στους συμβεβλημένους Ιατρούς κατ΄ αρχήν. Η απόφαση του Προέδρου του ΕΟΠΥΥ έχει βάλει πλαφόν σε όλους, συμβεβλημένους και μη. Επίσης:
– Δεν έχουν ληφθεί υπόψη οι νέοι Ιατροί που άνοιξαν ιατρεία το 2013 
– Δεν έχει ληφθεί υπόψη η χειρόγραφη συνταγογράφηση που πραγματοποιήθηκε το 2013 
– Δεν έχει ληφθεί υπόψη η περιοδικότητα και η διακύμανση του θεραπευτικού έργου του Ιατρού
– Δεν έχει ληφθεί υπόψη η συνταγογράφηση για άτομα υψηλού κινδύνου (μεταμοσχευθέντες, νεφροπαθείς, καρδιοπαθείς, ειδικά νοσήματα παίδων κλπ.), για τα οποία συνταγογραφούνται φάρμακα υψηλού κόστους
Πηγή: http://www.onmed.gr/

Σχόλια στο facebook

Σχόλια

Υποβολή σχολίου