Το Φακελάκι της οργής! Νοσοκομειακοί γιατροί: «Αποσύρετε άμεσα τη διάταξη»!

Ποικίλες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η ρύθμιση του Αντώνη Ρουπακιώτη που δίνει ουσιαστικά το δικαίωμα σε δημοσίους υπαλλήλους και ειδικά στους γιατρούς μια διαδικασία γνώριμη για αρκετούς στο επάγγελμα, να λαμβάνουν οικονομικά δώρα και μάλιστα με το νόμο.

Παρά τις αντιδράσεις όμως ο υπουργός Δικαιοσύνης φαίνεται να υπερασπίζεται την περιβόητη ρύθμιση με το φακελάκι, έστω κι αν υπάρχουν πιέσεις να αποσυρθεί άμεσα. 
Οι νοσοκομειακοί γιατροί πάντως δια της Ομοσπονδίας τους (ΟΕΝΓΕ) είναι ξεκάθαροι: «αποσύρετε τη διάταξη. Δε θέλουμε χρήματα από τους ασθενείς». 
 
Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ Δημήτρης Βαρνάβας με νόημα: «Μας αρκεί ένα χαμόγελο, μια χειραψία ευχαριστίας για την εκπλήρωση του όρκου του Ιπποκράτη.
Καλούμε τον υπουργό Δικαιοσύνης και το Κοινοβούλιο να απαλείψουν το ταχύτερο τη συγκεκριμένη ρύθμιση, η οποία προκαλεί τους έντιμους γιατρούς και την ελληνική κοινωνία”.
Άλλωστε η ΟΕΝΓΕ αποσαφήνισε στο πρόσφατο συνέδριο της ότι η δωροδοκία αποτελεί κοινωνικό έγκλημα το οποίο θα πρέπει να αποτραπεί με κάθε τρόπο. 

Δήμητρα Ευθυμιάδου
www.iatropedia.com
 

Σχόλια στο facebook

Σχόλια

Υποβολή σχολίου