Το πλαφόν του τρόμου για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ

ONMED.

Το βασικό πακέτο παροχών υγείας που θα εγγυηθεί η κυβέρνηση, θα είναι η ταφόπλακα του δημόσιου συστήματος υγείας και του κράτους πρόνοιας.

Το πλαφόν του τρόμου, το ελάχιστο εγγυημένο, όπως ανακοίνωσε πρόσφατα ο υφυπουργός Υγείας Αντώνης Μπέζας, είναι το κλειδί για τις επερχόμενες αλλαγέςστον ΕΟΠΥΥ.

Άλλωστε ο ίδιος ο υπουργός Υγείας στην ημeρίδα του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών αποκάλυψε ότι πρέπει να κόψουν 520 εκατομμύρια ευρώ το 2014 από την υγεία.
Η μετατροπή του ΕΟΠΥΥ σε αγοραστή υπηρεσιών υγείας και η λειτουργία του στα πρότυπα των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών, είναι οι βασικές προυποθέσεις για την καθιέρωση του βασικού πακέτου υγείας που θα παρέχει το κράτος στον πολίτη.
Το ζητούμενο σε αυτή τη φάση και το οποίο επεξεργάζεται το υπουργείο Υγείας πριν τις τελικές ανακοινώσεις, είναι τι θα περιλαμβάνει το βασικό πακέτο ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και πως η καθιέρωση του θα επηρεάσει την οικονομική κατάσταση των δημόσιων νοσοκομείων.

Πλαφόν είναι βέβαιο ότι θα τεθεί στις εργαστηριακές εξετάσεις, τις ημέρες νοσηλείας, τα αναλώσιμα υλικά αλλά και τα επιδόματα-βοηθήματα που παρέχει ο ΕΟΠΥΥ.

Ο ΕΟΠΥΥ από τη στιγμή που θα σταματήσει να παρέχει υπηρεσίες υγείας και θα αγοράζει αυτές τις υπηρεσίες από τα δημόσια νοσοκομεία και τις ιδιωτικές κλινικές, θα θέσει πλαφόν στις παροχές υγείας, στο πλαίσιο θεραπευτικών πρωτοκόλλων, όπως χρησιμοποιούνται ήδη από τις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες.

Το βέβαιο πάντως είναι ότι οι ασθενείς με την καθιέρωση του ΕΟΠΥΥ ως αγοραστή που θα διαπραγματεύεται για τη χαμηλότερη τιμή με τις υπηρεσίες υγείας, τόσο τις δημόσιες όσο και τις ιδιωτικές, θα χάσουν ακόμα περισσότερα από την ιατροφαρμακευτική τους κάλυψη.

Το βασικό πακέτο υγείας της κυβέρνησης θα εγγυάται το minimum των παροχών και οι ασφαλισμένοι θα καλύπτουν οι ίδιοι από την τσέπη τους ή οι ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες τις υπόλοιπες παροχές.

Σχόλια στο facebook

Σχόλια

Υποβολή σχολίου