Το μεγάλο “τσεκ-απ” στον ΕΟΠΥΥ! Σε εξέλιξη η αξιολόγηση μονάδων, υπηρεσιών, παροχών

Σε εξέλιξη είναι από την κυβέρνηση και τους αρμόδιους φορείς η διαδικασία της αξιολόγησης του ΕΟΠΥΥ γεγονός που σημαίνει ότι αμέσως μετά θα ανοίξει ο δρόμος για τις αλλαγές. 


Της Δήμητρας Ευθυμιάδου – IATROPEDIA 

Από κόσκινο περνούν οι αρμόδιες υπηρεσίες αλλά και οι υγειονομικές περιφέρειες τον μεγαλύτερο φορέα Υγείας της χώρας τον ΕΟΠΥΥ. 

Η κυβέρνηση όπως αναφέρουν πληροφορίες ευελπιστεί σε περίπου έναν μήνα να έχει ολοκληρωθεί αυτή η αξιολόγηση ώστε αμέσως μετά να μπορούν να ξεκινήσουν οι όποιες αλλαγές. 


Στο στόχαστρο των αρμόδιων υπηρεσιών μπαίνουν παροχές, δομές, υπηρεσίες αλλά και προσωπικό. Πρώτες στην ατζέντα των ελέγχων όμως είναι οι δομές του ΕΟΠΥΥ όπως τα περιβόητα πολυϊατρεία. Οι υπηρεσιακοί παράγοντες έχουν βάλει κάτω αριθμούς και εξετάσεις, επισκέψεις αλλά και αποδοτικότητα ώστε στη συνέχεια να μπορούν να αποφανθούν τι …περισσεύει. 

Άλλωστε και ο διοικητής του ΕΟΠΥΥ σε δηλώσεις του στο παρελθόν δεν είχε κρύψει ότι μέσα στις συζητήσεις υπάρχει και το σενάριο να μπει λουκέτο σε κάποιες μονάδες υγείας του ΕΟΠΥΥ ώστε να εξοικονομηθούν χρήματα. Μέσα σε αυτές αναμένεται να είναι όσες εδρεύουν σε νοικιασμένα κτίρια. Εξάλλου τα ποσά που δίνονται μόνο για ενοίκια ετησίως είναι κοντά στα 20 εκατ. ευρώ. Τη στιγμή μάλιστα που η χώρα διαθέτει δεκάδες ανεκμετάλλευτα δημόσια κτίρια τα οποία παραμένουν κενά. 

Πάντως όλα δείχνουν ότι οι αλλαγές ειδικά στο προσωπικό πιθανώς θα καθυστερήσουν καθώς η κυβέρνηση επιχειρεί να προετοιμάσει πρώτα το κλίμα στους υγειονομικούς κλάδους πριν προχωρήσει στις όποιες κινήσεις.

Σχόλια στο facebook

Σχόλια

Υποβολή σχολίου