Το δυσκίνητο ΠΕΔΥ του Άδωνι! Χωρίς γιατρούς και εργαστήρια οι μονάδες

Σοβαρά κενά σε γιατρούς και εργαστήρια παρουσιάζουν τα πολυιατρεία του ΠΕΔΥ κυρίως στην περιφέρεια με συνέπεια οι ασφαλισμένοι να μην μπορούν να εξυπηρετηθούν.
 
Της Δήμητρας Ευθυμιάδου – iatropedia
 
Δραματικά υποστελεχωμένο είναι το ΠΕΔΥ στις περισσότερες πόλεις της χώρας καθώς με βάση τις καταγραφές, απουσιάζουν βασικές ειδικότητες γιατρών. 
 
Την ίδια ώρα δεν υπάρχουν ούτε ιδιώτες συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ με συνέπεια οι ασθενείς να τους ψάχνουν με το …κιάλι και να αναγκάζονται να πληρώνουν τις επισκέψεις ολόκληρες από την τσέπη τους.
 
Οι μονάδες του ΠΕΔΥ πάντως σε πολλές περιοχές υπολειτουργούν ενώ δεν υπάρχουν όλες οι ειδικότητες των γιατρών. Ενδεικτικά :
 
Τα πολυιατρεία του ΠΕ∆Υ στις Σέρρες και στο Αγρίνιο δεν έχουν µικροβιολόγο. 

Στο ΠΕ∆Υ της Λάρισας δεν υπάρχουν καρδιολόγοι, νευρολόγοι αλλά ούτε και ρευµατολόγοι. 
 
Στο ΠΕ∆Υ της Κοζάνης δεν υπάρχουν µικροβιολόγοι, παιδίατροι, γυναικολόγοι. Οι ασφαλισμένοι στην Άρτα ψάχνουν να βρουν μικροβιολόγο ακόμη και για τα απλά. 
 
Στο ΠΕ∆Υ Χανίων απουσιάζει η ειδικότητα του γυναικολόγου, του ορθοπεδικού αλλά και του παιδιάτρου ενώ στον νομό δεν είναι συμβεβλημένος µε τον ΕΟΠΥΥ ούτε ένας οφθαλμίατρος, ενδοκρινολόγος, ψυχίατρος αλλά και νευρολόγος. 
 
Για εργαστηριακές εξετάσεις ούτε λόγος καθώς δεν υπάρχουν ούτε τα απλά αντιδραστήρια. Παρ αυτά ο Άδωνις Γεωργιάδης παραπέμπει τους ασφαλισμένους στα εργαστήρια του ΠΕΔΥ για εξετάσεις. Εικόνα βέβαια γνώριμη καθώς ακόμη και από την εποχή του ΙΚΑ τα εργαστηριακά τμήματα είχαν υποβαθμιστεί εδώ και χρόνια.
Γι αυτό εξάλλου και ο ιδιωτικός τομέας γιγαντώθηκε τα τελευταία χρόνια και μάλιστα δίπλα από όλα τα δημόσια νοσοκομεία. 

Σχόλια στο facebook

Σχόλια

Υποβολή σχολίου