Τούρκος υπ. Υγείας: Οι Έλληνες γιατροί να δουλέψουν στην Τουρκία

ellada-tourkiaΤην στιγμή που ο Έλληνας Υπ. Υγείας καλεί τους Έλληνες ιατρούς να αποχωρήσουν από τον ΕΟΠΥΥ και το Ελληνικό σύστημα υγείας αν δεν αποδέχονται τα φέσια ως μέρος της σύμβασής τους με το Ελληνικό κράτος, κατά παράβαση κάθε νόμου και κάθε αρχής δικαίου, την ίδια στιγμή ο Τούρκος Υπουργός υγείας κάνει κάλεσμα στους Έλληνες Ιατρούς να πάνε να δουλέψουν στην γειτονική χώρα. 

Στο τέλος θα μείνει μόνος του ο super Υπ. Υγείας να συνταγογραφεί γενόσημα στους ιθαγενείς ….

Τούρκος υπ. Υγείας: Οι Έλληνες γιατροί να δουλέψουν στην Τουρκία

Η Τουρκία είναι έτοιμη να καλωσορίσει Έλληνες γιατρούς οι οποίοι φέρεται να ζητούν δουλειά στο εξωτερικό, δήλωσε ο υπουργός Υγείας της Τουρκίας, Mehmet Muezzinoglu.

«Περίπου 7.000 γιατροί στην Ελλάδα ψάχνουν δουλειά στο εξωτερικό. Και εμείς τους χρειαζόμαστε. Οι πόρτες της Τουρκίας είναι ανοιχτές στους 7.000 γιατρούς της Ελλάδας. Τους προσκαλώ να υπηρετήσουν αυτή τη χώρα και το έθνος με τις γνώσεις τους», δήλωσε ο Muezzinoglu.

«Η Τουρκία συνήθιζε να έχει την Ελλάδα ως παράδειγμα. Αλλά από το 2002, η Τουρκία έχει αρχίσει να πετυχαίνει πολλά περισσότερο από ό,τι η Ελλάδα», δήλωσε ο ίδιος. Ένα διάταγμα της 2ας Οκτωβρίου 2011 επιτρέπει την απασχόληση ξένων γιατρών και νοσηλευτών στην Τουρκία, καθώς εγκρίθηκαν νέοι κανονισμοί αναφορικά με τις εργασιακές συνθήκες το 2012.

Πηγή:www.capital.gr

Σχόλια στο facebook

Σχόλια

Υποβολή σχολίου