Τουρκία «καλεί» 5000 Έλληνες γιατρούς για να δουλέψουν!

Με τον τίτλο «5.000 γιατροί από τη γείτονα» η εφημερίδα Milliyet γράφει στην πρώτη σελίδα ότι το Υπουργείο Υγείας της Τουρκίας για να καλύψει το άνοιγμα σε 20.000 γιατρούς και βοηθούς (ειδικευόμενους) που έχει, θα φέρει στην Τουρκιά Έλληνες γιατρούς.Οι <> , όπως αναφέρει, θα εξειδικευτούν στο Πανεπιστήμιο, είπε ο Τουρκος αξιωματούχος αποκαλύπτοντας παράλληλα πόσο ελλιπής είναι η ιατρική φροντίδα στην γειτονική χώρα…

Ο Υπουργός Υγείας κ. Μουεζίνογλου επανήλθε στο θέμα των γιατρών από την Ελλάδα και αφού είπε ότι » έχουμε άνοιγμα 20.000 γιατρών», τόνισε : «Τα Πανεπιστήμιά μας θέλουν βοηθούς ιατρούς. Σήμερα σε όποιον χρειάζεται δέκα, δίνουμε τρεις. Στην Ελλάδα, οι γιατροί περιμένουν πολύ για την εξειδίκευση. Εάν κάνουμε την εξειδίκευσή τους στην Τουρκία και τους μάθουμε τούρκικα, θα αντιμετωπίσουμε τις ανάγκες μας για βοηθούς ιατρούς. Εάν σήμερα έρθουν σε μας 10.000 γιατροί δε θα ενοχληθούμε. Δε θα είναι παραπανίσιοι».
 
Ακόμα ο κ. Μουεζίνογλου είπε, όπως έχει ξαναπεί βέβαια πριν μερικούς μήνες, ότι τις προσεχείς μέρες θα γίνουν οι απαιτούμενες νομικές ρυθμίσεις και θα θέσουν σε εφαρμογή το σχέδιο εκπαίδευσης για την εξειδίκευση σε συντονισμό με το Ανώτατο Εκπαιδευτικό Συμβούλιο.
Ο κ. Μουεζίνογλου, ο οποίος ήρθε στην Ελλάδα την περασμένη εβδομάδα ( και έκανε και ορισμένες προκλητικές δηλώσεις) , είπε επίσης : «θα μιλήσουμε με το Ανώτατο Εκπαιδευτικό Συμβούλιο (ΥΟΚ) και το Υπ.Εξ. Στην Ελλάδα, οι γιατροί περιμένουν επί χρόνια για την εξειδίκευση. Εάν εμείς εδώ δώσουμε τη δυνατότητα εξειδίκευσης στους γιατρούς αυτούς στα Πανεπιστήμια της Τουρκίας θα αντιμετωπίσουμε την ανάγκη μας για βοηθούς ιατρούς και από την άλλη θα βρούμε διέξοδο στην ανάγκη μας για εξειδικευμένους γιατρούς. Έχουμε ανάγκη από 10.000 πρακτικούς ιατρούς και 20.000 εξειδικευμένους».
 
Ο κ. Μουεζίνογλου, ο οποίος είπε ότι στην Ελλάδα, υπάρχει σε σοβαρό επίπεδο πλεόνασμα ιατρών υποστήριξε ότι «η Γερμανία προέβη σε συμφωνία με 15.000 Έλληνες ιατρούς που μόλις αποφοίτησαν με τον όρο εργασίας 9 ετών>>.
Και συνέχισε ομολογώντας τι υψηλό επίπεδο των Ελλήνων γιατρών: Στην Ελλάδα, η παιδεία στην ιατρική είναι σε υψηλό επίπεδο. Θα πρέπει να στρέψουμε τα βλέμματα της Ελλάδος αντί στη Γερμανία, στην Τουρκία. Εδώ υπάρχει υποδομή που μπορούν να κάνουν άνετα εξειδίκευση. Οι καθηγητές στα πανεπιστήμιά μας, μου ζητούν βοηθούς ιατρούς. Επίσης από την άλλη πλευρά επιθυμούμε να μετατρέψουμε την Τουρκία σε κέντρο υγείας της περιοχής».
 
Παλιότερα δημοσιευματα ανέφεραν ότι στην Τουρκία εργάζονται 500 Ελληνες γιατροί.
 
Πηγή. on alert.

Σχόλια στο facebook

Σχόλια

One comment

 1. ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΡΜΟΝΗΣ

  ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 40 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΥΠΗΡΞΑΝ:

  1. ΥΠΟΥΡΓΟΙ, ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΙ, ΓΕΝΙΚΟΙ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ ΥΓΕΙΑΣ,
  2. ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ,
  3. ΕΙΔΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ, «ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ» ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΚΛΠ,
  4 ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ,
  5. ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΜΕ ΚΛΑΔΟΥΣ ΥΓΕΙΑΣ
  6. ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ Ή ΚΛΙΝΙΚΩΝ,
  7. «ΕΠΩΝΥΜΟΙ» ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ,
  8. ΓΝΩΣΤΑ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΑ ΤΡΩΚΤΙΚΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ.

  ΚΑΙ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΑΝ ΞΕΧΑΣΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ «ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΥΣ» ΑΣΗΜΑΝΤΟΥΣ.

  ΑΥΤΗ Η «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» -ΑΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ «ΜΑΣΗΣΟΥΝ»- ΘΑ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΟ Ή ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΑΚΟΛΟΥΘΑ ΑΙΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ.

  ΠΡΩΤΟΝ: ΘΑ ΞΕΦΟΡΤΩΘΟΥΜΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΤΩΝ ΔΕΙΝΩΝ ΠΟΥ ΜΑΣΤΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ.

  ΔΕΥΤΕΡΟΝ: ΘΑ ΛΥΣΟΥΜΕ ΡΙΖΙΚΑ, ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟ «ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ» ΠΟΥ ΤΑΛΑΝΙΖΕΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΕΠΙ 7 ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΙΩΝΕΣ. Η ΤΟΥΡΚΙΑ Ή ΘΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ Ή ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΣΗΚΩΣΕΙ ΠΟΤΕ ΚΕΦΑΛΙ.

  ΤΩΡΑ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΤΟΥΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΟΥΝ ΠΡΙΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΟ «ΕΡΓΟ» ΤΟΥΣ. ΘΑ ΔΙΚΑΣΘΟΥΝ ΒΑΣΕΙ ΤΟΥ… ΟΘΩΜΑΝΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΣΑΣ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΝΩ ΟΤΙ ΣΕ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΟΥΣ ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΕΝΑΧΩΡΗΘΕΙ, ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΠΑΛΗΟΡΕΠΟΥΣ(Τ)ΗΔΕΣ.

Υποβολή σχολίου