Τι ενόχλησε τον Σαμαρά και εκδιώχθηκε ο Παπαγεωργόπουλος από τον ΕΟΠΥΥ, δυσαρέσκεια από το ΠΑΣΟΚ

Τι ενόχλησε τον Σαμαρά και εκδιώχθηκε ο Παπαγεωργόπουλος από τον ΕΟΠΥΥ, δυσαρέσκεια από το ΠΑΣΟΚ

Η πρωινή επιστολή του απερχόμενου προέδρου του ΕΟΠΥΥ κ. Λευτέρη Παπαγεωργόπουλου στον πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά, ήταν η αφορμή για την αλλαγή διοίκησης στον ΕΟΠΥΥ. Βέβαια η ουσιαστική αιτία είναι η δραματική κατάσταση του ΕΟΠΥΥ που θέτει σε κίνδυνο όλο το δημοσιονομικό πρόγραμμα της χώρας.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι η αλλαγή αυτή, μία ημέρα μετά το σχηματισμό της νέας κυβέρνησης, προκάλεσε τη δυσαρέσκεια στελεχών του ΠΑΣΟΚ, όχι τόσο για την ουσία όσο για τους τύπους. Θεώρησαν ότι αιφνιδιάστηκαν για μία ακόμη φορά, καθώς δεν ενημερώθηκαν εγκαίρως για την αντικατάσταση διοικητή μεγάλου οργανισμού.

Ο πρωθυπουργός είχε ήδη αποφασίσει την αλλαγή ηγεσίας στον ΕΟΠΥΥ, αλλά η επιστολή που έλαβε από τον κ. Λευτέρη Παπαγεωργόπουλο στάθηκε η αφορμή για να επισπευσθεί αυτή η απόφαση και να ζητηθεί η παραίτησή του προέδρου του μεγάλύτερου οργανισμού.
Στην επιστολή του ο κ. Λευτέρης Παπαγεωργόπουλος κατηγορούσε τον υπουργό Εργασίας κ. Γιάννη Βρούτση και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα γιατί δεν έχουν προχωρήσει τα απαραίτητα μέτρα για την ενίσχυση και την επιβίωση του ΕΟΠΥΥ.

«Δεν γίνεται να είμαι ο σάκος του μποξ. Είναι θέμα αξιοπρέπειας», λέγεται ότι είπε σε συνεργάτες του ο κ. Παπαγεωργόπουλος, λίγο πριν αποχωρήσει από τον ΕΟΠΥΥ. «Το υπουργείο Εργασίας πρέπει να παραχωρήσει στον ΕΟΠΥΥ 1.000 εργαζόμενους, από τους οποίους οι 500 είναι από το ΙΚΑ. Αρνείται πεισματικά. Δεν μπορώ να συνεχίσω έτσι», έλεγε.

Την ίδια στιγμή, ο υπουργός Υγείας κ. Αδωνης Γεωργιάδης δήλωνε ότι «ο κ. Παπαγεωργόπουλος είναι κύριος, αλλά στην παρούσα φάση και λόγω των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο ΕΟΠΥΥ κρίναμε ότι έπρεπε να κινηθούμε διαφορετικά».

Στη θέση του κ. Παπαγεωργόπουλου τοποθετήθηκε ο κ. Δημήτρης Κοντός, πρώην διοικητής του ΟΓΑ. Ο κ. Κοντός έχει διατελέσει γενικός γραμματέας στο υπουργείο Εργασίας, ενώ ήταν και πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αττικής.

Σχόλια στο facebook

Σχόλια

Υποβολή σχολίου