Τι αποφάσισε το Πειθαρχικό της 1ης ΥΠΕ για τους καρδιοχειρουργούς του “Αγ. Σοφία”

Τι αποφάσισε το Πειθαρχικό της 1ης ΥΠΕ για τους καρδιοχειρουργούς του “Αγ. Σοφία”

Βαριές ποινές από το Πειθαρχικό Συμβούλιο της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας στους καρδιοχειρουργούς του νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία».
Το Νοέμβριο του 2011 είχε γίνει γνωστό ένα πολύ σοβαρό περιστατικό με μικρό ασθενή τον οποίο νάρκωσαν οι γιατροί αλλά τελικά δεν τον χειρούργησαν λόγω προσωπικών διαφορών την ώρα της επέμβασης.

Σύμφωνα με πληροφορίες το δευτεροβάθμιο πειθαρχικό όργανο της 1ης ΥΠΕ έκρινε ότι οι γιατροί παραβίασαν τόσο τον υπαλληλικό κώδικα όσο και κρίσιμες διατάξεις του Κώδικα Ιατρικής Δεοντολογίας.
Στον νεότερο στην ιεραρχία γιατρό επιβλήθηκε η ποινή της στέρησης βαθμολογικής εξέλιξης, που σημαίνει ότι αυτός δεν έχει πλέον το δικαίωμα να υποβάλλει υποψηφιότητα για κατάληψη θέσης ανώτερου βαθμού στο ΕΣΥ.

Στον συντονιστή διευθυντή του Καρδιοχειρουργικού τμήματος επιβλήθηκε η ποινή της στέρησης αποδοχών για 10 μήνες.
Στον τρίτο καρδιοχειρουργό, το Πειθαρχικό Συβούλιο επέβαλε την αυστηρότερη των ποινών, καθώς τον παρέπεμψε λόγω της σοβαρότητας του αδικήματος στο Κεντρικό Πειθαρχικό Συμβούλιο του υπουργείου Υγείας.

Τα πορίσματα των ΕΔΕ που είχαν στη διάθεσή τους τα μέλη του Πειθαρχικού είχαν διαπιστώσει σοβαρή δυσλειτουργία του Τμήματος σε επιστημονικό αλλά και σε διοικητικό επίπεδο. Παράλληλα, ανέδειξαν και ένα άλλο θέμα, που αφορούσε τη διακίνηση κάποιων περιστατικών από το «Αγλαϊα Κυριακού» στην Καρδιοχειρουργική Μονάδα του «Αγία Σοφία». Διαπιστώθηκε «περίεργη» κινητικότητα περιστατικών από το ένα νοσοκομείο προς το άλλο, σε συγκεκριμένες ημέρες, κατά τις οποίες απουσίαζε ο διευθυντής, και τα οποία εισάγονταν εσπευσμένα ως έκτακτα περιστατικά.

Οι τρεις γιατροί μπορούν να συνεχίσουν κανονικά να χειρουργούν στο νοσοκομείο.
Ο πρώην υπουργός Υγείας τους είχε θέσει εκτός νοσοκομείου μέχρις ότου ολοκληρωθεί ο πειθαρχικός έλεγχος.

Σχόλια στο facebook

Σχόλια

Υποβολή σχολίου