Τη βοήθεια των Γερμανών ζητάει ο Κουρουμπλής

6a1b647b794ce3508224e3e69083d26d_L

 

Γερμανική χείρα βοηθείας ζητάει ο Υπουργός Υγείας αναζητώντας τεχνογνωσία και μεθοδολογία για τις διαπραγματεύσεις με τις φαρμακευτικές εταιρίες.

Επιστολή στο Γερμανικό Υπουργείο Υγείας απέστειλε, σύμφωνα με πληροφορίες του Virus, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, με την οποία ζητάει τεχνική βοήθεια από τη γερμανική κυβέρνηση. Συγκεκριμένα, με την επιστολή ο κ. Κουρουμπλής ζητάει να μάθει τρόπους και μεθόδους διαπραγμάτευσης με τις φαρμακευτικές επιχειρήσεις, στο κομμάτι των τιμών αποζημίωσης.

Οι Γερμανοί έχουν συστήσει μια Επιτροπή Διαπραγμάτευσης και Εμπιστευτικότητας για τη συνδιαλλαγή με το σύνολο των παρόχων του δημοσίου στο κομμάτι και της υγείας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Virus, αυτό που εξετάζεται είναι για ορισμένες κατηγορίες νέων και καινοτόμων φαρμάκων να αποζημιώνονται μόνο οι περιπτώσεις που τα φάρμακα επιτυγχάνουν του θεραπευτικό τους στόχο.

Εάν ο στόχος δεν επιτευχθεί και ο ασθενής δεν επωφεληθεί από το φάρμακο τότε η θεραπεία δεν θα αποζημιώνεται.

Η πιο χαρακτηριστική περίπτωση, όπου αναμένεται να εφαρμοστεί πρώτα η συγκεκριμένη μέθοδος, αναμένεται να είναι η Ηπατίτιδα C, όπου οι φαρμακευτικές θεραπείες δηλώνουν επίπεδα επιτυχίας κοντά στο 95%. Άρα, η θεραπεία θα αποζημιώνεται από την πολιτεία σε αυτό το 95% των ασθενών.

Πρόκειται για μια πρόταση, που έχει εκφράσει και η ίδια η φαρμακοβιομηχανία, εκπρόσωποι της οποίας προωθούσαν τη λύση της αποζημίωσης βάση αποτελεσμάτων ακόμα και πριν από λίγο από το βήμα του συνεδρίου για το Μέλλον της Υγείας.

 

http://www.virus.com.gr/ – Βασιλική Αγγουρίδη

Σχόλια στο facebook

Σχόλια

Υποβολή σχολίου