Την Παρασκευή αναμένεται η κατάθεση του ν/σ για τον ΕΟΠΥΥ

 
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Υγειονομικού Προσωπικού ΕΟΠΥΥ ανακοίνωσε σήμερα τη συνέχιση της απεργίας των γιατρών του Οργανισμού έως τις 17 Ιανουαρίου. 
Την Παρασκευή αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο που θα ρυθμίζει τις διαδικασίες μετατροπής του ΕΟΠΥΥ αποκλειστικά σε αγοραστή υπηρεσιών υγείας.
 
Θα καθορίζονται επίσης οι όροι της μεταφοράς των εργαζομένων από τον ΕΟΠΥΥ στις υγειονομικές περιφέρειες, καθώς και οι διαδικασίες της κινητικότητας – διαθεσιμότητας.
Εν τω μεταξύ η Πανελλήνια Ομοσπονδία Υγειονομικού Προσωπικού ΕΟΠΥΥ (ΠΟΣΕΥΠ-ΕΟΠΥΥ) ανακοίνωσε σήμερα τη συνέχιση της απεργίας των γιατρών του Οργανισμού έως τις 17 Ιανουαρίου. 
Σε πρόσφατη συνέντευξή του ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης εκτίμησε ότι ο ΕΟΠΥΥ θα αποτελέσει την κύρια δεξαμενή της διαθεσιμότητας για το 2014, υπολογίζοντας ότι οι απασχολούμενοι στον Οργανισμό που θα τεθούν στο σχετικό καθεστώς θα φθάσουν τελικά σε 8.000 με 9.000.
Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι «μία μεγάλη πλειοψηφία θα απορροφηθεί από το ΕΣΥ, υπό την προϋπόθεση οι γιατροί να δεχθούν το νέο καθεστώς».
«Πρέπει κάποιος να διαλέξει αν θα είναι δημόσιος υπάλληλος ή θα απασχολείται στον ιδιωτικό τομέα», τόνισε και συμπλήρωσε πως όσοι γιατροί επιλέξουν να αποχωρήσουν «θα προσμετρήσουν για τον στόχο των 15.000 αποχωρήσεων για το 2014».
naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Σχόλια στο facebook

Σχόλια

Υποβολή σχολίου