Τα πάρτι στην Υγεία καλά κρατούν – Πώς τα ιδιωτικά θεραπευτήρια «ματώνουν» τον ΕΟΠΥΥ

Farmakopoioi: Υγεία δεν είναι μόνο το φάρμακο και τα φαρμακεία. Η φαρμακευτική δαπάνη αποτελεί το 20% της συνολικής δαπάνης υγείας. Παρόλα αυτά ο πόλεμος που έχει δεχθεί το φάρμακο στα χρόνια του μνημονίου είναι ανελέητος. Η φαρμακευτική δαπάνη έχει μειωθεί κατά 60% σε σχέση με το 2009.

Παρόλα αυτά, κάποιοι συνεχίζουν να «ματώνουν» τον ΕΟΠΥΥ με προσχηματικές επεμβάσεις και εξετάσεις.

Δείτε παρακάτω τι διαβάσαμε στο iefimerida.gr για κάποιους που καπηλεύονται τον υπό κατάρρευση ΕΟΠΥΥ με επεμβάσεις και εξετάσεις – μαΐμού:

Το υπουργείο Υγείας θα προσλάβει ιδιώτες ελεγκτές και θα τους στείλει να σαρώσουν αρχικά τα ιδιωτικά νοσοκομεία και στη συνέχεια θα περάσουν από το μικροσκόπιο τους το ΕΣΥ προκειμένου να σταματήσουν τους επιτήδειους που «ματώνουν» οικονομικά τον ΕΟΠΥΥ με επεμβάσεις και εξετάσεις – μαϊμού.

Ενδεικτικό είναι το δημοσίευμα των ΝΕΩΝ όπου αναφέρεται πως κατά 500 εκατομμύρια ευρώ ξέφυγαν οι δαπάνες του ΕΣΥ για νοσηλείες στον ιδιωτικό τομέα, το πρώτο πεντάμηνο του 2013. Παράλληλα 2,1 εκατομμύρια ευρώ·

Η εφημερίδα αναφέρει μερικά χαρακτηριστικά παραδείγματα από τα όσα έχουν εντοπίσει ελεγκτές σε ιδιωτικά θεραπευτήρια:

Οι πλαστικές επεμβάσεις βαφτίζονται χειρουργεία για την αντιμετώπιση προβλημάτων υγείας. Η ζημιά για επεμβάσεις όπως κοιλιοπλαστική, ομφαλοκήλη φτάνει τις 4.500 και 4.000 ευρώ αντιστοίχως.

Χειρουργικές επεμβάσεις για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας με τους ασθενείς να μην πληρούν τα κριτήρια που καθιστούν αναγκαία την επέμβαση έφεραν ζημιές από 7.000 έως 10.000 ευρώ.

Εντελώς αυθαίρετα και αντίθετα με τα διεθνή πρωτόκολλα αυξάνονται οι ημέρες νοσηλείας χωρίς οι ασθενείς να εμφανίζουν επιπλοκές, με τη ζημιά να φτάνει τα 200 ευρώ.

Από την άλλη πλευρά μετά τους ελέγχους παρατηρήθηκε πως ο ΟΠΑΔ είχε όφελος 2,1 εκατομμύρια ευρώ για το 2011. Ενώ μειώθηκε κατά 16% το κόστος των ιατρικών πράξεων για τους ασφαλισμένους στο ταμείο των υπαλλήλων της Εθνικής Τράπεζας.

iefimerida.gr

Σχόλια στο facebook

Σχόλια

Υποβολή σχολίου