Τα νέα ψέματα του ΕΟΠΥΥ – Ποιοι νομοί ξέμειναν από παιδίατρους « Ελεύθερη Λαική Αντιστασιακή Συσπείρωση ( ΕΛ.Λ.Α.Σ)

Χωρίς γιατρούς συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ έχουν μείνει δεκάδες νομοί της χώρας με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να διανύουν μεγάλες χιλιομετρικές αποστάσεις για να καλύψουν τις ανάγκες τους ή διαφορετικά να περιμένουν επί μήνες για να πάρουν σειρά για εξέταση στα εξωτερικά νοσοκομεία των κρατικών νοσοκομείων. Οι τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό μπορεί να επιβεβαιώθηκαν από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Μάριο Σαλμά, ωστόσο αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι οι υπεύθυνοι του Οργανισμού τον διέψευσαν.

Πάντως όσο και αν η διοίκηση του Οργανισμού προσπαθεί να διαψεύσει τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για μαζικές αποχωρήσεις γιατρών από τις υπηρεσίες του, η αλήθεια φαίνεται πως είναι διαφορετική. Τα στοιχεία που έδωσε ο πρόεδρος των Ιατρών ΕΟΠΥΥ Γιώργος Ελευθερίου καταδεικνύουν πως δεν υπάρχουν γιατροί για να καλύψουν βασικές ειδικότητες όπως η ειδικότητα του παιδιάτρου όπου σε 21 νομούς οι ασφαλισμένοι δεν μπορούν να βρουν συμβεβλημένο ιατρό. Η ίδια κατάσταση επικρατεί και σε άλλες ειδικότητες όπως είναι η ψυχιατρική, η νευρολογία, η χειρουργική, η ενδοκρινολογία, η αγγειοχειρουργική, η γαστρεντερολογία, η δερματολογία κ.α. Ακόμα και στους λίγους νομούς που υπάρχουν αυτές οι ειδικότητες, ο αριθμός των ιατρών είναι τόσο μικρός που είναι αδύνατον να εξυπηρετηθεί ο πληθυσμός.

μέσω Τα νέα ψέματα του ΕΟΠΥΥ – Ποιοι νομοί ξέμειναν από παιδίατρους « Ελεύθερη Λαική Αντιστασιακή Συσπείρωση ( ΕΛ.Λ.Α.Σ).

Σχόλια στο facebook

Σχόλια

Υποβολή σχολίου