Τα βρόντηξαν και έφυγαν οι γιατροί από τον Άδωνι: Όλο το παρασκήνιο

IATROPEDIA
Μεγαλώνει όπως φαίνεται το χάσμα μεταξύ γιατρών του ΕΟΠΥΥ και του Άδωνι Γεωργιάδη αφού σε ναυάγιο κατέληξε άλλη μια συνάντηση τους. Τι έγινε
Η συνάντηση που είχαν σήμερα το μεσημέρι τα προεδρεία των γιατρών του ΕΟΠΥΥ και του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου με τον υπουργό υγείας οδηγήθηκε σε φιάσκο.
 
Οι γιατροί αποχώρησαν εν μέσω καταγγελλιών από το τραπέζι του διαλόγου ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τις αλλαγές που προωθεί ο Άδωνις Γεωργιάδης στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.
 
Μάλιστα οι γιατροί δεν δίστασαν να τα βροντήξουν και να φύγουν αλλά και να καταγγείλουν τον Άδωνι ότι τους σπρώχνει σε απολύσεις.

Στο πλαίσιο αυτό οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ σε έκτακτη γενική συνέλευση που πραγματοποιούν στις 21 Ιανουαρίου καλούν τους εκπροσώπους όλων των κομμάτων να παραστούν και να τοποθετηθούν σχετικά με τις αλλαγές που προωθούνται. 
 
Βέβαια το πρόβλημα στην υπόθεση αυτή φαίνεται πως είναι ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έχουν αποφασίσει να προωθήσουν τη μεταρρύθμιση στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και θα ψηφίσουν επί της αρχής τουλάχιστον το νομοσχέδιο Άδωνι. 
 
Πάντως οι γιατροί σε ανακοίνωση- πρόσκληση στα κόμματα τονίζουν με νόημα ελάτε στη Γενική μας συνέλευση για «να μας εκφράσετε δημόσια τις απόψεις σας». 
 
Την απεργία τους- όπως και να χει -θα τη συνεχίσουν έως και τις 24 Ιανουαρίου και «μετά βλέπουμε και πάλι, μπορεί να μας και βρει το Πάσχα» διαμηνύουν χαρακτηριστικά οι συνδικαλιστές στον υπουργό Υγείας. 

Σχόλια στο facebook

Σχόλια

Υποβολή σχολίου