Τέλος οι δωρεάν εργαστηριακές εξετάσεις για τον ΕΟΠΥΥ

HEALTHVIEW.GR. Από την τσέπη τους κινδυνεύουν να πληρώνουν οι ασφαλισμένοι τις εργαστηριακές εξετάσεις τους! Τα διαγνωστικά κέντρα προσανατολίζονται σε διακοπή της σύμβασης με τον ΕΟΠΥΥ εξαιτίας του ασφυκτικού «κλειστού» προϋπολογισμού του Οργανισμού του 2014 για τον κωδικό που αφορά στις διαγνωστικές εξετάσεις των ασφαλισμένων του.
 
Για το θέμα πραγματοποιήθηκε -την Τετάρτη- συνάντηση μεταξύ του Συντονιστικού οργάνου των Διαγνωστικών Κέντρων (εκπροσωπεί τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων και την Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Φορέων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας) με τον υπουργό Υγείας κ. Άδ. Γεωργιάδη, στην οποία παρευρέθησαν ο υφυπουργός Υγείας κ. Αντ. Μπέζας και ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ κ. Δημ. Κοντός.
Σύμφωνα με το Συντονιστικό, στη συνάντηση «η λογική εχάθη πλήρως, το δίκαιο και το ηθικό αντικαταστάθηκε με το δίκαιο του ισχυρού, ο εκβιασμός έφτασε μέχρι του σημείου να μας ζητείται να εργαζόμαστε, πληρώνοντας μάλιστα εμείς τα υλικά που απαιτούνται για την διενέργεια των εξετάσεων, χωρίς να αποζημιωνόμαστε».
 
Από την άλλη πλευρά -σημειώνει σε ανακοίνωσή του – «κανένα ουσιαστικό μέτρο δεν λαμβάνεται για τη σύλληψη της προκλητής ζήτησης απ’ όπου και αν αυτή προέρχεται, αλλά ούτε και για την προστασία των εκτελούντων τις παρακλινικές εξετάσεις και πράξεις Διαγνωστικών Κέντρων και Εργαστηρίων, τα οποία είναι υποχρεωμένα να εκτελούν οιανδήποτε εξέταση αναγράφεται στο παραπεμπτικό του κλινικού (θεράποντος) ιατρού και μολονότι έχουμε προτείνει απλές λύσεις για την αντιμετώπιση των δύο παραπάνω περιπτώσεων, η Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ είτε από ανικανότητα είτε από σκοπιμότητα αρνείται να τις εφαρμόσει, ζητώντάς μας μάλιστα να την υποκαταστήσουμε στο έργο αυτό. Ο παραλογισμός σε όλο του το μεγαλείο».
 
Καταλήγοντας σημειώνει: «η υποκρισία, ο εμπαιγμός και ο ωμός εκβιασμός έχουν τα όρια τους και η προκλητική συμπεριφορά του Προέδρου του ΕΟΠΥΥ μας οδηγεί αναπόφευκτα στην ρήξη, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους πολίτες αυτής της δύσμοιρης χώρας, όταν μάλιστα οι δημόσιες δομές του Π.Ε.Δ.Υ. υπολειτουργούν ή δεν λειτουργούν καθόλου, όσον αφορά την διενέργεια εργαστηριακών διαγνωστικών εξετάσεων».

Σχόλια στο facebook

Σχόλια

Υποβολή σχολίου