Συστέγαση για Κέντρα Αισθητικής με Ιατρεία. ΚΑΜΙΑ σοβαρή αντίδραση από τα θεσμικά όργανα των ιατρών.

image1_517D83B9

Σύμφωνα με απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Υγείας κ. Μάκης Βορίδης και δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ (τεύχος Β΄αριθμό φύλου 2308), δίνει την δυνατότητα να συστεγάζονται ιατρεία και οδοντιατρεία με Κέντρα Αισθητικής.

Κατόπιν αυτού είναι πολύ πιθανό η επόμενη διάταξη του κ. Βορίδη να είναι η συστέγαση super market με ιατρεία ! Παραμένει βέβαια το ερώτημα ποιος ή ποιοι ωφελούνται από την συγκεκριμένη ρύθμιση …. πάντως ΟΧΙ οι γιατροί. Το iatroi.eu θα το ψάξει και θα κάνει τις σχετικές αποκαλύψεις ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ!

Καμία σοβαρή αντίδραση δεν υπήρξε από τα θεσμικά όργανα των ιατρών !

Με την συγκεκριμένη απόφαση, καθορίζονται οι τεχνικές προδιαγραφές για την συστέγαση των συγκεκριμένων μονάδων και επιτρέπεται στο εξής η συστέγαση ιδιωτικών φορέων παροχής υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας, χωρίς ύπαρξη εταιρικής σχέσης μεταξύ τους.
Σύμφωνα με την απόφαση, «Επιτρέπεται η συστέγαση ιδιωτικών φορέων παροχής υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας (Π.Φ.Υ), χωρίς την ύπαρξη εταιρικής σχέσης μεταξύ τους, σύμφωνα με όσα ορίζονται στις διατάξεις του άρθρου 46 του Ν. 4272/2014.
Ως Συστεγαζόμενες Μονάδες (ΣΜ) ορίζονται οι μονάδες της παρ. 1 του άρθρου 46 του Ν. 4272/2014, δηλαδή τα ιατρεία, οδοντιατρεία και πολυϊατρεία που συστεγάζονται με εργαστήρια αισθητικής, μονάδες αδυνατίσματος και διαιτολογικές μονάδες, γραφεία διαιτολογικά, λογοθεραπευτών, εργοθεραπευτών και ψυχολόγων. Το πολυϊατρείο θεωρείται ως μία συστεγαζόμενη μονάδα».

Σχόλια στο facebook

Σχόλια

Υποβολή σχολίου