ΣΥΡΙΖΑ: Αποφασισμένος να διαλύσει πλήρως το δημόσιο σύστημα Υγείας ο Αδ. Γεωργιάδης

Καλεί στην απεργία στις 24 Ιουλίου και στη συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας

Για μεθοδευμένες επιθέσεις από τις νεοφιλελεύθερες αντικοινωνικές πολιτικές «που εφαρμόζει η μνημονιακή συγκυβέρνηση» στο δημόσιο σύστημα υγείας, κάνει λόγο το τμήμα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ εξαπολύει επίθεση στον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, σημειώνοντας ότι «παρά τις κενές υποσχέσεις ότι ο χώρος της υγείας δεν θα πειραχτεί, είναι αποφασισμένος να υλοποιήσει και να ολοκληρώσει χωρίς κανένα ενδοιασμό και με μεγάλη ευχαρίστηση, την πλήρη διάλυση του δημόσιου συστήματος υγείας. Το λουκέτο σε νοσοκομεία και μονάδες του ΕΟΠΥΥ, οι χιλιάδες διαθεσιμότητες που ανοίγουν ουσιαστικά και το δρόμο για απολύσεις, είναι η μόνη πραγματικότητα που θα αποβεί ολέθρια για το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας και θα οδηγήσει σε ένα εξαθλιωμένο σύστημα υγείας».

Η υγεία δεν μπορεί και δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται σαν περιττό δημοσιονομικό βάρος που θα παραδοθεί σαν ένα ακόμα φιλέτο στον ιδιωτικό τομέα», αναφέρει ο ΣυΡιζΑ, και καταλήγει ότι η «μόνη διέξοδος για να ανατραπούν τα αντιλαϊκά σχέδια τους είναι ο συντονισμένος αγώνας των εργαζομένων στην υγεία μαζί με το σύνολο του ελληνικού λαού.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι θα στηρίξει και θα συμμετάσχει στην πανελλαδική πανυγειονομική απεργία στις 24 Ιουλίου και στη συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας στις 11:00, σημειώνοντας ότι είναι ένα αποφασιστικό βήμα για να μπει ένα φρένο στα λουκέτα και στις απολύσεις στον χώρο της υγείας.

www.protothema.gr

Σχόλια στο facebook

Σχόλια

Υποβολή σχολίου