Συνεχίζεται το επικοινωνιακό παιχνίδι Άδωνι – Πατούλη

 Συνεχίζεται το επικοινωνιακό παιχνίδι Άδωνι – Πατούλη

Ο Υπουργός Υγείας συνεχίζει το επικοινωνιακό του «παιχνίδι», τόσο για τη δραστική ουσία όσο για τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ που υπερσυνταγογραφούν, χρησιμοποιώντας ξανά τον βασικό του συμπαίκτη κ. Γιώργο Πατούλη.

Σε σημερινή συνάντηση στο Υπουργείο, παρουσία του ΕΟΦ, ο Υπουργός συζήτησε με τον πρόεδρο του ΙΣΑ το θέμα της επέκτασης της χρήσης γενόσημων φαρμάκων και τις περιπτώσεις ιατρών που υπερσυνταγογραφούν.

Προκαλεί μεγάλη απορία το γεγονός ότι ο Υπουργός αγνοεί συστηματικά το σύνολο των ιατρών της χώρας και συνδιαλέγεται αποκλειστικά και μόνο για όλα τα ιατρικά θέματα με τον ΙΣΑ, αποκλείοντας από τις συζητήσεις το πλέον αρμόδιο θεσμικό όργανο που είναι ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, όπως και την Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ, που θα πρέπει να έχει λόγο για τις υπερσυνταγογραφήσεις. Ισχύει εδώ λοιπόν ότι Ελλάδα είναι μόνον η Αθήνα?
Έτσι, αρχίζουν πλέον και δικαιώνονται, όσοι φωνάζουν ότι ο Υπουργός χρησιμοποιεί τη τακτική του «διαίρει και βασίλευε», για να αποπροσανατολίσει τη κοινή γνώμη και την ιατρική κοινότητα από τα φλέγοντα θέματα που τους απασχολούν, όπως η αύξηση της συμμετοχής σε 25 ευρώ για την εισαγωγή νοσηελίας, η αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων στους ιατρούς του ΕΟΠΥΥ και οι σοβαρές υπερβάσεις στο προϋπολογισμό του κλπ.

Ο Υπουργός μάλιστα, έκανε και «κολοτούμπα» – για να μιλήσουμε τη γλώσσα που χρησιμοποιεί κι ο ίδιος με τους συνδικαλιστές – αναφορικά με τα ονόματα των ιατρών που υπερσυνταγογραφούν, λέγοντας ότι δεν μπορούν να δοθούν ονόματα ανθρώπων που τίθενται υπό έλεγχο και ότι εξακολουθεί να ισχύει στη χώρα το τεκμήριο της αθωότητας. Και το ερώτημα είναι, γιατί τότε κ. Υπουργέ, έχετε προκαλέσει όλον αυτόν τον επικοινωνιακό θόρυβο, ενώ το μόνο που έχετε στα χέρια σας είναι ενδείξεις?

Σχόλια στο facebook

Σχόλια

Υποβολή σχολίου