Συνεχίζεται ο διάλογος για την Πρωτοβάθμια Υγεία

ONMED. Συνάντηση με όλα τα «κεφάλια» του τομέα υγείας του τόπου και ιδιαίτερα με τους οικονομολόγους υγείας και τους επιστήμονες που έχουν άποψη στην χάραξη πολιτικής για την ΠΦΥ, θα έχει αύριο στις 12 το μεσημέρι στο υπουργείο Υγείας, ο υπουργός κ. Αδωνις Γεωργιάδης.

Στόχος της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, είναι να διευκρινιστούν όλα τα σημεία περί ΕΟΠΥΥ αλλά και περί του δικτύου της ΠΦΥ και να ακούσει ενδελεχώς τις απόψεις τους. 

Εξάλλου στα πλαίσια του διαλόγου που έχει ξεκινήσει, την Τετάρτη αναμένεται να συνεχιστεί η συζήτηση στην Βουλή στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων για την ανάπτυξη της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και τον ΕΟΠΥΥ και αυτό που τουλάχιστον είναι βέβαιο, ότι το …«δαχτυλίδι» της υπόθεσης, δεν έχει δοθεί στο πόρισμα Θεοδωράκη και στην Task Force.


Παρά τις εντονότατες αντιδράσεις του ιατρικού σώματος για τα δύο πορίσματα – Σουλιώτη και Θεοδωράκη – ο υπουργός Υγείας θα συνεχίσει κανονικά τις ακροάσεις στην Βουλή και θα καταλήξει όπως έχει πει στις αρχές Νοεμβρίου για την τύχη του ΕΟΠΥΥ. Και όταν λέμε τύχη, εννοούμε τι ρόλο θα πρέπει να διαδραματίσει εφεξής ο Οργανισμός, εάν δηλαδή θα πρέπει να είναι πάροχος, ή αγοραστής υπηρεσιών υγείας. Από την συζήτηση που διεξάγεται, όλοι συγκλίνουν ότι ο ΕΟΠΥΥ πρέπει να επικεντρωθεί στον ρόλο του αγοραστή.

Από εκεί και πέρα, η ανάπτυξη του δικτύου της ΠΦΥ με την ενοποίηση όλων των δομών θα γίνει σίγουρα σταδιακά και στην φάση αυτή όπως έχει δεσμευτεί ο υπουργός, δεν θα απολυθεί κανένας εργαζόμενος. Βεβαίως επειδή θα υπάρξουν ζητήματα κινητικότητας, θα απαιτηθεί η συνεργασία με το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. 

Σχόλια στο facebook

Σχόλια

Υποβολή σχολίου