Συνάντηση Άδωνι με τους εργαζόμενους του “Αττικόν” μετά τα επεισόδια!

Μπορεί την περασμένη Παρασκευή να κατεγράφησαν αντεγκλήσεις στο νοσοκομείο Αττικόν κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, οι δύο πλευρές όμως έκατσαν στο ίδιο τραπέζι για να συζητήσουν τα προβλήματα του νοσοκομείουΤης Δήμητρας Ευθυμιάδου – IATROPEDIA

Τα ράντζα που συγκεντρώνονται συνεχώς στους διαδρόμους του νοσοκομείου, οι ελλείψεις προσωπικού, η Μονάδα Νεογνών που είναι υποστελεχωμένη είναι μόνο ορισμένα από τα ζητήματα που έθεσαν τη Δευτέρα λίγα 24ωρα μετά τα επεισόδια στο νοσοκομείο οι εργαζόμενοι του Αττικόν. 
Μπορεί την ημέρα επίσκεψης του υπουργού υγείας …συζήτηση να μη έγινε, πραγματοποιήθηκε όμως στα κεντρικά γραφεία του υπουργείου στην οδό Αριστοτέλους. 
Οι εργαζόμενοι που καιρό τώρα φωνάζουν για τα αμέτρητα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νοσηλευτικό ίδρυμα ζήτησαν να στηριχθεί με προσωπικό αλλά και να λυθεί το χρόνιο πρόβλημα με τα ράντζα, πρόβλημα που ξεκινά κυρίως επειδή το νοσοκομείο ξεκινά την εφημερία του με ήδη τα κρεβάτια του καλυμμένα.

Να σημειωθεί ότι την περασμένη Παρασκευή που είχε επισκεφθεί το Αττικόν ο Άδωνις Γεωργιάδης, συναντήθηκε τελικώς μόνο με τη διοίκηση και τους πανεπιστημιακούς του νοσοκομείου χωρίς να πραγματοποιηθεί ουσιαστικός διάλογος. 
Ο ίδιος πάντως δήλωσε ότι θα συνεχίσει τις επισκέψεις του στα νοσοκομεία και μάλιστα διευκρίνισε ότι κάθε εβδομάδα θα πηγαίνει σε 3-4 νοσηλευτικά ιδρύματα για να βλέπει από κοντά τα προβλήματα. 

Το Σωματείο των εργαζομένων αμέσως μετά τη συνάντηση ανακοίνωσε ότι κατέθεσε γραπτό υπόμνημα στον υπουργό με το οποίο ζητά μεταξύ άλλων: 

-Την καταδίκη της παρουσίας των ΜΑΤ στο νοσοκομείο μας και του προπηλακισμού εργαζομένων (γιατρών, νοσηλευτών κλπ). Την επίσημη διάψευση από την ηγεσία του υπουργείου των ανακοινώσεων για βιαιοπραγίες και χειροδικίες σε βάρος του υπουργού, καθώς και των εμφυλιοπολεμικών συνθημάτων (Μελιγαλάς κλπ), που δήθεν φωνάχθηκαν κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας.

-Το σωματείο διεκδικεί την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού με βάση τις κενές οργανικές θέσεις και τις ανάγκες ενός σύγχρονου νοσοκομείου. Ο αριθμός τους για τις άμεσες λειτουργικές ανάγκες ανέρχεται σε 340 άτομα (νοσηλευτές, τραυματιοφορείς, διοικητικούς, τεχνικούς, τεχνολόγους).

«Και για την πλήρη ανάπτυξη του νοσοκομείου είναι αναγκαία η πρόσληψη προσωπικού, ώστε να λειτουργήσουν όλες οι χειρουργικές αίθουσες, τα κλειστά κρεβάτια ΜΕΘ, η μονάδα νεογνών, η Ουρολογική κλινική και η μονάδα Παίδων – μοναδική για όλη την περιφέρεια Δυτικής Αθήνας, Πειραιά και Νήσων.

Η λειτουργία των σύγχρονων πλυντηρίων, με τα οποία έχει εξοπλιστεί το Νοσοκομείο από την αρχή, απαιτεί προσλήψεις προσωπικού, ώστε να εξασφαλιστεί η ποιότητα και υγιεινή και να σταματήσει η πληρωμή υπέρογκων ποσών σε εργολάβους» σημειώνουν χαρακτηριστικά οι εργαζόμενοι του Αττικόν στο υπόμνημα τους.

Σχόλια στο facebook

Σχόλια

Υποβολή σχολίου