Στο πόδι οι ιατροί του ΕΟΠΥΥ για πιθανά προνόμια σε ιατρούς του πρωην ΙΚΑ

6b1d9c281f02edccb5e4585cb9a8bf0f.w600.h340.z1Στο πόδι οι ιδιώτες γιατροί για προνόμια στους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ! Τι άναψε φωτιές

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

 

Ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Δημήτρης Κοντός μπροστά στο ενδεχόμενο να μείνουν εκτός δημοσίου συστήματος πολλοί γιατροί που σήμερα είναι μόνιμοι στον Οργανισμό, προτείνει σειρά προνομίων που όμως προκαλούν αντιδράσεις στους υπόλοιπους ιδιώτες γιατρούς που έχουν σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ.

 Ειδικότερα ο κ.Κοντός στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης εξετάζει το ενδεχόμενο να έχουν αυξημένο αριθμό επισκέψεων αλλά και ασφαλιστική κάλυψη. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά: “Όσοι δεν επιλέξουν την πλήρη και αποκλειστική απασχόληση και ενταχθούν στο δίκτυο των συμβεβλημένων ιατρών του ΕΟΠΥΥ, θα έχουν αυξημένο αριθμό επισκέψεων, ανάλογα με τις ανάγκες του Οργανισμού, προτείνουμε την διασφάλιση σύμβασης τριετούς διάρκειας, όπως και το ενδεχόμενο κάλυψης των ασφαλιστικών εισφορών τους”.

Όμως η διαφοροποίηση αυτή έχει σημάνει συναγερμό στους ιδιώτες γιατρούς που έχουν σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ οι οποίοι ζητούν να ξεκινήσει άμεσα διάλογος για τις συμβάσεις τους οι οποίες λήγουν τον Μάρτιο.

“Εκτιμούμε ως αυτονόητο ότι όλοι οι συμβεβλημένοι ιατροί θα έχουν την ίδια σύμβαση με τον ίδιο αριθμό επισκέψεων, την ίδια διάρκεια και βέβαια σε περίπτωση που ο ΕΟΠΥΥ αποφασίσει την κάλυψη των ασφαλιστικών εισφορών αυτό πρέπει να γίνει για το σύνολο των συμβεβλημένων ιατρών” σημειώνει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών ΕΟΠΥΥ (ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ) Γιώργος Ελευθερίου και συμπληρώνει χαρακτηριστικά:

“Μετά την πρόσφατη παρέμβαση του Προέδρου του ΕΟΠΥΥ κ. Κοντού για την μεταρρύθμιση, καλούμε τον ΕΟΠΥΥ να μας κοινοποιήσει τα προσχέδια των νέων συμβάσεων με σκοπό να αρχίσουμε ΆΜΕΣΑ διάλογο καθώς οι παλαιές συμβάσεις λήγουν τον Μάρτιο και υπάρχει κίνδυνος να μείνουν ακάλυπτοι οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ”.

 

http://www.iatropedia.gr/articles/read/5820

Σχόλια στο facebook

Σχόλια

Υποβολή σχολίου