Στους δρόμους οι γιατροί και οι νοσηλευτές

Με προσωπικό ασφαλείας λειτουργούν σήμερα τα δημόσια νοσοκομεία, οι προνοιακές μονάδες, τα Κέντρα Υγείας και το ΕΚΑΒ, καθώς γιατροί και εργαζόμενοι στο ΕΣΥ πραγματοποιούν 24ωρη απεργία.


Λίγο μετά τις 12:30 ξεκίνησε η πορεία από το υπουργείο Υγείας προς τη Βουλή.

Κύρια αιτήματα των υγειονομικών φορέων είναι η κατάργηση της ΕΣΑΝ, οι προσλήψεις προσωπικού, η αποκατάσταση των μισθών, η δωρεάν καθολική πρόσβαση στο σύστημα Υγείας κ.ά.

Στη συγκέντρωση των γιατρών βρίσκεται ο πρόεδρος της ΠΟΕΔHN, Μιχάλης Γιαννάκος.

Ο κ. Γιαννάκος δήλωσε στην κάμερα του newsbomb.gr πως «η μία στις τρεις οργανικές θέσεις είναι κενή. Οι υπηρεσίες Υγείας ως κοινωνικό αγαθό καταργούνται και ποια γίνονται εμπορεύσιμο και καταναλωτικό αγαθό. Εμείς δεν διεκδικούμε μόνο να σταματήσουμε αυτό τον κατήφορο. Διεκδικούμε επαρκή χρηματοδότηση και στελέχωση των υπηρεσιών ώστε να μπορεί να προσφέρουν δωρεάν πρόσβαση στους πολίτες. Ταυτόχρονα δε συμμετέχουμε στο νέο σύστημα αξιολόγησης. Το 15% των υπαλλήλων, ανεξαρτήτως των προσόντων τους, κατατάσσονται στη κατηγορία των αδύναμων υπαλλήλων . Άλλο ζήτημα η αξιολόγηση και άλλο ζήτημα ο έλεγχος των πλαστών πτυχίων. Εμείς στεκόμαστε ενάντια στο νέο σύστημα αξιολόγησης με το οποίο η κυβέρνηση θέλει να φτιάξει μία δεξαμενή για νέες διαθεσιμότητες και απολύσεις».

Διαμαρτύρονται και οι συνταξιούχοι

Στους δρόμους βγήκαν για άλλη μία φορά οι συνταξιούχοι, οι οποίοι βλέπουν τις συντάξεις τους να μειώνονται συνεχώς. Αυτή την ώρα, όλες οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις πραγματοποιούν παναττικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας, όπου στις 10:30 είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία Κλαυθμώνος, ζητώντας να μπει τέλος επιτέλους στην περικοπή των συντάξεων, αλλά και να γίνει άμεση επαναφορά των δώρων.

Αυτή την ώρα οι συνταξιούχοι πορεύονται προς το Μέγαρο Μαξίμου για να φωνάξουν «όχι» στις περικοπές.

Λιποθύμησε ηλικιωμένος

Ένας συνταξιούχος λιποθύμησε κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας στην πλατεία Κλαυθμώνος, την ώρα που έδινε «μάχη» για τη σύνταξή του, με το μόνο «όπλο» που ουσιαστικά διαθέτει τη φωνή του και την παρουσία του στα συλλαλητήρια.


Πηγή: newsbomb.gr

Σχόλια στο facebook

Σχόλια

Υποβολή σχολίου