Στην αντεπίθεση για Βαρνάβα και Τσίπρα ο Αδωνις

Στην αντεπίθεση πέρασε πριν λίγο ο υπουργός Υγείας κ. Αδωνις Γεωργιάδης απαντώντας στις αιχμές του προέδρου της ΟΕΝΓΕ κ. Δημήτρη Βαρνάβα, ο οποίος σε συνέντευξη τύπου, υπογράμμισε ότι «ο φυσικός πολιτικός χώρος του κ. Γεωργιάδη είναι η Χρυσή Αυγή, οι πρακτικές του είναι όμοιες με εκείνες του Κασιδιάρη και καθοδηγητής του είναι ο Κώστας Πλεύρης».


Ο υπουργός Υγείας χαρακτήρισε προσβλητικά και ανάξια απαντήσεως τα λόγια του κ. Βαρνάβα, ο ίδιος είπε βρίσκεται σε παραλήρημα και οι τοποθετήσεις του δεν εκφράζουν τους γιατρούς του ΕΣΥ. Ο υπουργός τόνισε ακόμη: 

«Ο κ. Βαρνάβας ξεσήκωνε τον κόσμο σε Αττική και Θεσσαλονίκη ότι με την κινητικότητα θα γίνουν απολύσεις. Δεν έγιναν απολύσεις. Άρα ο κ. Βαρνάβας έχει βγει τρομερά εκτεθειμένος. Σέβομαι το θεσμικό του ρόλο. Δεν μπορεί να σεβαστεί το δικό μου θεσμικό ρόλο. Είναι η διαφορά του κυρίου και του μη κυρίου. Με εντυπωσιάζει που οι γιατροί μας επιλέγουν για εκπρόσωπό τους έναν άνθρωπο που προτείνει στην Ελλάδα του 2013 να φτιάξουμε ιατρικά κολχόζ. Πιστεύω ότι δεν τους εκπροσωπεί πλέον και αυτά που λέει είναι δικά του. Αν δεν ήμουν Υπουργός Υγείας και ο κ. Βαρνάβας δεν ήταν Πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών, αυτά που είπε ο κ. Βαρνάβας σήμερα θα ήταν μηνύσιμα. Αλλά πιστεύω ότι ο φυσικός χώρος επιλύσεως των διαφορών μας δεν είναι τα δικαστήρια. Δε θα απαντήσω σ’ ένα προς ένα, διότι είναι τόσο προσβλητικά για το πρόσωπό μου, που είναι παντελώς ανάξια απαντήσεως. Δεν πιστεύω ότι εκπροσωπούν τους γιατρούς. Είναι το παραλήρημα του κ. Βαρνάβα διότι απεδείχθησαν όλα όσα έλεγε εδώ και τρεις μήνες, φούσκες».


Απαντώντας στην τοποθέτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη Τσίπρα ο οποίος μίλησε στην Βουλή συμμετέχοντας στον διάλογο για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, ο κ. Γεωργιάδης, υπογράμμισε ότι το ύφος της κριτικής, η προσωπική εμπάθεια στο πρόσωπό μου και η άκριτη αποδοχή κατηγορίας του κ. Βαξεβάνη (δημοσιογράφου) εναντίον μου, δεν συνάδουν με τον ρόλο του ως αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Συγκεκριμένα τόνισε:
«Για το ύφος της κριτικής του Προέδρου της Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως, την απίστευτη εμπάθεια προς το πρόσωπό μου, την άκριτη υιοθέτηση συκοφαντιών δημοσιευμένων από δημοσιογράφο ο οποίος προ ολίγων μηνών πιάστηκε να έχει κάνει ένα τόσο βαρύ σφάλμα –δημοσίευε, επαναλαμβάνω, τη λίστα Λαγκάρντ και αφαίρεσε ένα όνομα. Και όνομα πρώην εργοδότη του- πραγματικά λυπάμαι. Ακόμα και για τον κ. Τσίπρα, αυτό το επίπεδο παραείναι χαμηλό».

Και συνέχισε ο υπουργός Υγείας: 

«Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από τον κ. Τσίπρα. Προφανώς η εμφάνισή μου στην εκπομπή του κ. Χατζηνικολάου τον πείραξε. Φαντάζομαι να μην τον πείραξε ότι κάναμε καμιά δεκαριά μονάδες τηλεθέασης παραπάνω. Αυτά συμβαίνουν στη ζωή. Χαίρομαι που οι πολίτες έκριναν πιο ενδιαφέρουσα τη δική μου συνέντευξη απ’ τη δική του. 
Ειλικρινά θλίβομαι με την κατάντια του κ. Τσίπρα. Για να καταλάβει πόσο λάθος έκανε και πόσο με αδίκησε, του προτείνω το εξής: Να πάει μια μέρα ο ίδιος να κάνει μια εκπομπή στην οποία να πουλάει βιβλία, να δει πόσο κοπιαστικό είναι, να βγάλει τα πρώτα λεφτά με ιδρώτα στη ζωή του και να αντιληφθεί ότι αυτό, πολύ απλά δε γίνεται.

Αναφορικά με το θέμα της ΠΦΥ, ο κ. Γεωργιάδης, υπογράμμισε: «Χαίρομαι που επί της αρχής ο ΣΥΡΙΖΑ υπερψηφίζει τη μεταρρυθμιστική προσπάθεια του Υπουργείου Υγείας. Με ευχαριστεί δηλαδή που στο βασικό ερώτημα «να κάνουμε τον ΕΟΠΥΥ αγοραστή;» λέει «ναι». «Να κάνουμε τη διασύνδεση γύρω απ’ τα κέντρα Υγείας;» -γιατί αυτό θα γίνει αν γίνει ο ΕΟΠΥΥ αγοραστής- λέει «ναι». Αυτά που λέει, είναι αυτά που έχουμε πει εμείς στις προτάσεις μας. Χαίρομαι που τις υιοθετεί. Έστω και αν δεν τις πολυκαταλαβαίνει».

«Την Τετάρτη έχουμε την επόμενη φάση του διαλόγου. Εάν θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ να έλθει και να συμμετάσχει επισήμως στο διάλογο και να καταθέσει την πρότασή του και ως κόμμα, είναι λίαν ευπρόσδεκτος. Εάν θέλει, να μας πει πριν λάβουμε τις τελικές αποφάσεις, ποια είναι τα βασικά σημεία της διαφωνία του –γιατί εγώ δε βλέπω βασικά σημεία- με τις δύο προτάσεις που είναι στο Internet. Δεν ξέρω βέβαια αν υιοθετεί ο ΣΥΡΙΖΑ κολχόζ, προς το παρόν το έχουμε ακούσει μόνο από τον κ. Βαρνάβα, μπορεί να είναι συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ».

http://www.onmed.gr/

Σχόλια στο facebook

Σχόλια

Υποβολή σχολίου