Στην έξοδο και οι εργαστηριακοί γιατροί του ΕΟΠΥΥ

Στην έξοδο και οι εργαστηριακοί γιατροί του ΕΟΠΥΥ

ΣΤΟ ΕΣΥ ΤΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ

assets_LARGE_t_420_54273113_type12713Τις επόμενες εβδομάδες θα γίνει η αξιολόγηση των γιατρών

Μετά τις σαφείς αναφορές του υπουργού Υγείας ότι οι χειρουργικές ειδικότητες δεν έχουν θέση στον νέο ΕΟΠΥΥ, πληροφορίες αναφέρουν ότι το ίδιο ισχύει και με τους εργαστηριακούς (μικροβιολόγους, κυτταρολόγους). Τα εργαστήρια του ΕΟΠΥΥ θα περάσουν στο ΕΣΥ, καθώς κυβερνητική επιλογή είναι να μετατραπεί ο Οργανισμός σε «αγοραστή» υπηρεσιών από τον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα.

Ο υπουργός Υγείας, Αδωνις Γεωργιάδης, ανέφερε χθες ότι οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ θα αξιολογηθούν τις επόμενες εβδομάδες και θα μείνουν στον Οργανισμό μόνον όσοι έχουν ειδικότητα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Για πρώτη φορά ο υπουργός μίλησε ανοιχτά για απολύσεις, λέγοντας πως όσοι πλεονάζουν θα απομακρυνθούν από τον ΕΟΠΥΥ. Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, η πρόταση της ομάδας δράσης για την Ελλάδα (task force) είναι να απομακρυνθούν 2.348 γιατροί, οι οποίοι δεν θα έπρεπε να απασχολούνται στην πρωτοβάθμια περίθαλψη, με βάση την ειδικότητά τους.

Ο υπουργός Υγείας ανέφερε επίσης ότι θα υπάρξει νομοθετική παρέμβαση, προκειμένου να καθίσταται υποχρεωτική η χορήγηση φαρμάκων AIDS στους ανασφάλιστους οροθετικούς στα δημόσια νοσοκομεία.

Δ. ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΟΣ

Σχόλια στο facebook

Σχόλια

Υποβολή σχολίου