ΣΤΕ: νόμιμο το κούρεμα ομολόγων Ελληνικού Δημοσίου

25/06/2013 09:22
Εξανεμιζονται οι ελπίδες για μια έστω και μερική αποκατάσταση των ζημιών που προκάλεσε το κούρεμα των ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου που έγινε τον Μάρτιο του 2012, και προκάλεσε ζημιά της τάξης των 1,8 δισ. ευρώ σε φαρμακευτικές εταιρείες και λοιπούς προμηθευτές υγείας, καθώς με απόφαση του το ΣτΕ το έκρινε συνταγματικό και νόμιμο. Σημειώνεται οτι οι συγκεκριμένες εταιρείες είχαν λάβει ομόλογα της τάξης των 5 δις ευρώ ως κάλυψη των οφειλών του δημοσίου για χρέη της περιόδου 2007-2009.
Σύμφωνα με την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας που συνεδρίασε κεκλεισμένων των θυρών, το PSI κρίθηκε νόμιμο κι έτσι δεν δικαιώνονται αποζημίωσης όσοι είχαν στραφεί κατα της σχετικής απόφασης της ελληνικής κυβέρνησης.

Συμφωνα νε πληροφορίες, περισσότεροι από επτά χιλιάδες ομολογιούχοι (φυσικά πρόσωπα, ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ, Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων, ΕΔΟΕΑΠ, φαρμακευτικών εταιρειών, ΤΕΙ Καβάλας, κ.λπ.), είχαν απευθυνθεί στο ΣτΕ με προσφυγές που στρέφονταν κατά των πράξεων του υπουργικού συμβουλίου (5 και 10/2012), των αποφάσεων του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών με τις οποίες υλοποιήθηκε το PSI.

Η δημοσίευση της σχετικής απόφασης αναμένεται με την έναρξη του νέου δικαστικού έτους, δηλαδή μετά τις 17 Σεπτεμβρίου 2013.

Σχόλια στο facebook

Σχόλια

Υποβολή σχολίου