Σπάνε τις συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ | υγεία | MEGA TV: MEGA ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Μεγάλα κενά στην πρωτοβάθμια περίθαλψη προκαλεί το κύμα φυγής πολλών συμβεβλημένων γιατρών, οι οποίοι «σπάνε» τη συνεργασία τους με τον ΕΟΠΥΥ λόγω των οφειλών του Οργανισμού, αλλά και των χαμηλών αμοιβών που -όπως λένε- προβλέπουν οι συμβάσεις.

Σε αρκετούς νομούς οι εργαστηριακοί γιατροί και οι γιατροί κρίσιμων ειδικοτήτων είναι πλέον ελάχιστοι, με αποτέλεσμα μεγάλο μέρος των ασφαλισμένων να μένει ακάλυπτο.

Ενδεικτικά, σύμφωνα με στοιχεία της Ένωσης Γιατρών ΕΟΠΥΥ, σε 36 νομούς δεν υπάρχουν γαστρεντερολόγοι, σε 28 νομούς δεν υπάρχουν οφθαλμίατροι και σε 21 νομούς δεν υπάρχουν παιδίατροι και γυναικολόγοι.

Επίσης, στους νομούς Χαλκιδικής, Κυκλάδων, Αρκαδίας, Αιτωλοακαρνανίας και Καρδίτσας υπάρχει μόνον 1 καρδιολόγος, ενώ σε Καστοριά και Καβάλα 2.

Συνολικά, οι ιδιώτες γιατροί που φαίνεται να έχουν αποχωρησει από τον ΕΟΠΥΥ αγγίζουν τους 1.500, καθώς όταν δημιουργήθηκε ο Οργανισμος οι συμβεβλημένοι ήταν 5.500 και τον περασμένο Νοέμβριο κατέθεσαν δικαιολογητικά για να πληρωθούν μόλις 4.000.

Αυτό πρακτικά για τους ασφαλισμένους σημαίνει ότι στις περιοχές που δεν υπάρχουν συμβεβλημένοι γιατροί οι επιλογές που έχουν είναι:

Να κλείσουν ραντεβού σε πολυϊατρείο του ΕΟΠΥΥ ή

Να πάνε σε πρωινό ιατρείο του πλησιέστερου νοσοκομείου, όπου η αναμονή για ραντεβού είναι μεγάλη ή

Να επισκεφθούν τα απογευματινά ιατρεία των νοσκομείων και να καταβάλουν από 60 έως 90 ευρώ, ανάλογα με τον βαθμό του γιατρού που θα τους εξετάσει.

μέσω Σπάνε τις συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ | υγεία | MEGA TV: MEGA ΓΕΓΟΝΟΤΑ.

Σχόλια στο facebook

Σχόλια

Υποβολή σχολίου