Σισμανόγλειο: Τα ΤΕΠ της αναμονής και της ντροπής

dc09fd19ca6a0cc2e16b82f22f3aafd6_L

Πολύωρες αναμονές στα Τμήματα Επειγόντων Προσωπικών αλλά και εισαγωγές που ξεπερνούν τις κενές κλίνες, περιγράφουν, μεταξύ άλλων, μια 24ωρη γενική εφημερία στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο. Κρεββάτια που «κλείνονται» την προηγούμενη της εφημερίας για τακτικά χειρουργεία αλλά παραμένουν… άδεια.

Ασφυκτική είναι οι πίεση που δέχεται το Σισμανόγλειο Νοσοκομείο σε κάθε γενική εφημερία, προειδοποιούν οι εργαζόμενοι, που συχνά πρέπει να ξεπεράσουν τα ανθρώπινα όρια αντοχής.

Στη Γενική Εφημερία του Σαββάτου προσήλθαν 442 πολίτες, τονίζει σε ανακοίνωση του ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Σισμανογλείου, Ν. Μαλινογλου. 85 άτομα εισήχθησαν στο νοσοκομείο, ωστόσο τα διαθέσιμα κρεββάτια όταν άνοιξε η εφημερία ήταν κατά πολύ λιγότερα. Συγκεκριμένα, ο αριθμός τους ήταν μόλις 35.

Εν τω μεταξύ, όπως διευκρινίζεται το νοσοκομείο όφειλε πριν την έναρξη της εφημερίας να έχει κενά κρεβάτια το 25% των κλινών του νοσοκομείου, δηλαδή 100 κλίνες και όχι 35, δηλαδή 8%.

Αλλά ακόμα και αν για τις περισσότερες εισαγωγές η νοσηλεία σήμαινε ράντζο, για αρκετούς σήμαινε και πολύωρη αναμονή στα ΤΕΠ, που ξεπερνούσε και τις 10 ώρες.

Για δέκα παθολογικά και πνευμονολογικά περιστατικά η αναμονή στο ΤΕΠ έφθασε τις 8 ώρες, μετά τη λήξη της εφημερίας και τελικά οι περισσότεροι εξ αυτών διακομίστηκαν στο νοσοκομείο «Αμ. Φλέμιγκ».

Στην πορεία, δε, βρέθηκαν 46 κλίνες, εκτός από τα 9 περιστατικά που τελικά διακομίσθηκαν στο «Αμ. Φλέμιγκ».

Τα κενά-γεμάτα κρεββάτια

Ερωτηματικά προκαλεί το αποτέλεσμα ελέγχου που διεξήχθη κατά την εφημερία για να εντοπιστούν κενά κρεββάτια, όπως εξηγεί ο κ. Μαλινογλου.

Σύμφωνα με τον έλεγχο, λοιπόν, την προηγούμενη της εφημερίας είχαν γίνει, «παράτυπα», περίπου 25 εισαγωγές στις χειρουργικές κλινικές, για προγραμματισμένα τακτικά, όπως αποδείχθηκε, χειρουργεία.

Ακόμη πιο «περίεργο» είναι πως αυτά τα 25 κρεββάτια ήταν…. κενά ασθενών, αφού οι χειρουργοί τους έδωσαν «το πράσινο φως» να πάνε σπίτι τους.

Οι υπόλοιποι ασθενείς προς εισαγωγή πήραν, προφανώς, κάποιες από τις κλίνες που άδειασαν την ίδια ημέρα της εφημερίες.

virus.com.gr – Β. Αγγουρίδη

Σχόλια στο facebook

Σχόλια

Υποβολή σχολίου