Σημάδια βελτίωσης για τον γιατρό που προσβλήθηκε από Έμπολα

γιατρος εμπολαΣημάδια βελτίωσης παρουσιάζει η κατάσταση της υγείας του τρίτου Αμερικανού γιατρού, που προσβλήθηκε από τον ιό Εμπολα κατά τη συμμετοχή του σε πρόγραμμα Ιεραποστολής στη Λιβερία.

Ο 51χρονο; Δρ. Ρικ Σάκρα, από τη Βοστόνη, μεταφέρθηκε την Παρασκευή από τη Λιβερία στο Ιατρικό Κέντρο της Νεμπράσκα, στην Ομάχα.

«Ο Ρικ είναι πολύ άρρωστος και αδύναμος, όμως βελτιώθηκε ελαφρά. Ζήτησε να φάει και έφαγε λίγη κοτόσουπα», είπε η γυναίκα του, Ντέμπι Σάκρα, η οποία ανακοίνωσε ότι εξακολουθεί να παραμένει σε σοβαρή κατάσταση.

Η ίδια και ο 22χρονος γιος του ζεύγους βρίσκονται στη Νεμπράσκα και έχουν δει τον ασθενή, που νοσηλεύεται στην απομόνωση, μόνο μέσω βιντεοσύνδεσης, για περίπου 25 λεπτά. Ο γιατρός, είπε η Ντέμπι Σάκρα, δεν θυμάται πολλά πράγματα από το ταξίδι του από τη Λιβερία όμως η ίδια δήλωσε «ανακουφισμένη που ξαναείδε το πρόσωπό του και άκουσε τη φωνή του».

Ο Σάκρα προσβλήθηκε από Εμπολα ενώ εργαζόταν σε ένα νοσοκομείο της Λιβερίας για λογαριασμό της χριστιανικής οργάνωσης SIM USA που εδρεύει στη Βόρεια Καρολίνα.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, η επιδημία του Εμπολα στη Δυτική Αφρική έχει σκοτώσει μέχρι στιγμής περισσότερους από 2.000 ανθρώπους σε σύνολο 4.000 που προσβλήθηκαν από τον ιό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια στο facebook

Σχόλια

Υποβολή σχολίου